Ús de cookies
Aquesta web fa servir cookies. Si continua navegant, entendrem que les accepta.
Pots obtenir més informació aquí.

ACCEPTAR

 
> 2019 > 2018 > 2017 > 2016 > 2015 > 2014 > 2013 > 2012 > 2011

Any sant de la Misericòrdia

Data: 2 / gener / 2016

MATERIAL PELS ANIMADORS, CATEQUISTES, MONITORS, CONSILIARIS I EDUCADORS

Els Delegats de Joventut de les Diòcesis amb seu a Catalunya (SIJ) hem elaborat un material en motiu de l’Any Sant de la Misericòrdia, per treballar-ho als grups d’adolescents i joves de les parròquies, escoles o moviments; tal com diu el Papa Francesc al missatge de la JMJ: “A mi sempre m’agrada associar les benaurances evangèliques amb el capítol 25 de Mateu, quan Jesús ens presenta les obres de misericòrdia i ens diu que d’acord amb elles serem jutjats. Us convido per tant a descobrir de nou les obres de misericòrdia”.
Cada dos mesos sortirà una fitxa nova i cadascuna tractarà de dues obres de misericòrdia, una de corporal i una d’espiritual. Les fitxes es poden treballar en un o dos dies o prendre la part més adient per al vostre grup. És important que cadascú les faci seves i que serveixin no només per reflexionar sobre la misericòrdia, sinó per posar-la en pràctica per tal que, com diu el Papa Francesc, “Com veieu, la misericòrdia no és «bonisme», ni un mer sentimentalisme. Aquí es demostra l’autenticitat del nostre ser deixebles de Jesús, de la nostra credibilitat com a cristians en el món d’avui”.
Les fitxes estan formades per diferents apartats:
• Per començar - Trobareu un vídeo introductori d’una de les dues obres de misericòrdia amb una dinàmica que podreu dur a terme amb els vostres adolescents.
• Què diu l’Evangeli? Un estudi d’un text evangèlic on es podrà treballar una obra de misericòrdia.
• Sants amb misericòrdia. S’explicarà una anècdota d’un sant o santa que hagi realitzat obra de misericòrdia.
• Fes misericòrdia. Es donaran a conèixer diferents llocs on poder posar en pràctica aquelles obres de misericòrdia que es tractin.
• Què ens diu l’Església? Treballarem fragments de textos del magisteri com la Misericordiae Vultus, on s’explica què és la misericòrdia.
• Polònia ens espera - Trobareu una breu explicació dels diferents llocs que envolten Cracòvia i que ens esperen a la JMJ Cracòvia.
• Per acabar, una pregària amb la qual podeu demanar al Senyor per les intencions de l’any Jubilar.
També us oferirem uns esquemes d’estudi d’evangeli per a joves – adults.
Aquesta també pot ser una bona oportunitat per a tornar a convocar a adolescents i joves allunyats o que s’han desvinculat del grup de la parròquia, per a tornar a fer l’experiència de la trobada amb Jesús, ajudats del grup i del catequista.
A la vostra disposició: santfeliujove@bisbatsantfeliu.cat



 Envia

El Bon Samarità

-
-