Ús de cookies
Aquesta web fa servir cookies. Si continua navegant, entendrem que les accepta.
Pots obtenir més informació aquí.

ACCEPTAR

 
> 2019 > 2018 > 2017 > 2016 > 2015 > 2014 > 2013 > 2012 > 2011

Experiència d'estiu: Taizé

Data: 26 / agost / 2012

Joves de Vilanova i la Geltrú, Martorell i El Prat de Llobregat han participat en aquesta experiència. Aquesta activitat ha estat promoguda pel SIJ.

La gent que no coneix Taizé es deu preguntar què és i què s’hi fa.
La resposta a la primera pregunta tothom la pot contestar d’una forma similar. Taizé és un poblet de França on hi viu una comunitat de germans fundada pel germà Roger i que acull gent de diverses confessions d’arreu del món.
La segona pregunta és més difícil de respondre, ja que cada persona la respondrà a la seva manera. Jo després d’anar-hi dos cops, acompanyat d’altres joves de Vilanova i la Geltrú, i joves de tot Catalunya, puc explicar la meva experiència. Els dos cops hi he estat una setmana i puc dir que és una setmana molt especial, durant la qual coneixes gent de tots els indrets del món i t’adones que la convivència és molt fàcil si tothom hi posa voluntat. L’idioma no és un problema, ja que qui es vol entendre s’entén.
Durant la setmana has de col•laborar amb la comunitat i això ho fas realitzant feines voluntàriament com ara netejar lavabos, aspirar el terra de l’església, netejar bols o demanar a la gent que se’n vagin a dormir arribada certa hora per poder rendir el dia següent, entre moltes altres. Una altra activitat que es fa durant unes hores és participar en un grup de reflexió, on et trobes, en el meu cas, amb joves d’altres països i comparteixes opinions i experiències a partir d’un text bíblic explicat per un germà de la comunitat abans de començar. Però la part més essencial de l’estada a Taizé són les tres pregàries que fas al llarg del dia, una abans d’esmorzar, una abans de dinar i l’última després de sopar. En aquestes pregàries, acompanyades de belles melodies i minuts de silenci, pots parar-te a reflexionar sobre moltes coses que quan ets a “casa” no trobes el moment per fer-ho. Tot i així, a Taizé també disposes de grans moments de tranquil•litat on pots continuar pensant. Aquests moments els pots trobar tant a l’església, ja que roman oberta tot el dia, com passejant per l’entorn. Finalment, cal destacar les nits a l’Oyak, un indret d’esbarjo, on a la nit et trobes amb molts joves i comparteixes moltes activitats interculturals com balls, cançons i jocs.
Taizé és una experiència molt recomanable per a tothom, i cada cop que hi vas aprens coses noves.
Marc Montané Pascual - Vilanova i la Geltrú Envia

Taizé 2012