Ús de cookies
Aquesta web fa servir cookies. Si continua navegant, entendrem que les accepta.
Pots obtenir més informació aquí.

ACCEPTAR

Delegacions diocesanes

 
Delegat

La col.lecció Deisi - Quadernets de la tradició de l'Església Ortodoxa

Data: 05 / juliol / 2016

Presentat pel P. Josep Moya, prevere ortodox de l'Església Ortodoxa del Patriarcat de Sèrbia

Primer quadernet de la col.lecció


La col•lecció Deisi la formaran obres breus –entre 10 i 50 pàgines aproximadament– en format quadernet, amb la finalitat de difondre entre el públic de llengua catalana i castellana autors i textos rellevants dels segles XIX i XX de la tradició de l’Església Ortodoxa.

Alguns dels títols, com el primer de la col•lecció, Marta i Maria, estan triats pensant en lectors principalmente cristians o bé que ja s’interessen i coneixen el cristianisme; uns altres títols aniran adreçats a lectors més diversos, interessats en conèixer o aprofundir en la tradició cristiana sense necessàriament tenir coneixements previs. Consistiran aquests segons en una selecció de textos –necessàriament fragments o molt breus– sobre el tema específic que servirà de títol: la mort, el mal, l’espiritualitat, la fe… Per ser tots ells temes avui usats i definits des de molts àmbits de la cultura, el recull de textos –des de les Sagrades Escriptures, passant pels Sants Pares dels primers segles, fins els temps actuals– vol oferir una primera porta a qui vulgui retrobar-se amb el sentit que la tradición cristiana ha donat a cada un dels conceptes tractats. Precedeix la selecció de textos una introducció que vol facilitar la lectura i sobretot distingir i discernir les interpretacions i significats que s’han anant afegint a aquests conceptes des d’altres àmbits culturals i filosòfics i que els difuminen, falsegen o fan perdre.

Marta i Maria , Sobre les lluites del cos i de l’ànima, de Sant Ignasi (Brianchaninov) és l’ensenyament sobre el fragment de l’Evangeli de sant Lluc llegit en les festes de la Mare de Déu, (Lc 10, 38-42 i 11, 27-28). D’acord amb el comentari que fan els Sants Pares, místicament, Marta representa el pietós ascetisme del cos, i Maria el combat de l’ànima. El fragment que es refereix a la visita del Senyor a les dues germanes, és llegit en totes les festes de la Mare de Déu. Per aquestes dues raons hem d’estar particularment atents als esdeveniments descrits i a l’ensenyament que conté aquest fragment.

                                      P. Josep Moya


Qui volgui adquirir aquest quadernet es pot posar en contacte amb el seguent correu electrònic:

 
edicionsdelbarcares@gmail.com                                           


Delegat:  Mn. Xavier Artigas Manetas  DP


Equip assessor de la Delegació:

Daniel Sancho París

Ma. Pilar Lozano Ferrer
                                      

ecumenisme@bisbatsantfeliu.cat 

Notícies de la delegació
2019 | 2018 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013
25/01/2019
Setmana de Pregària per la Unitat dels Cristians
Trobada ecumènica Catedral de Sant Feliu [+]
23/01/2019
Setmana de Pregària per la Unitat dels Cristians
Vespres ecumèniques a Montserrat [+]
Agenda de la delegació
2019
 
DLL DM DC DJ DV DS DG
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31