Ús de cookies
Aquesta web fa servir cookies. Si continua navegant, entendrem que les accepta.
Pots obtenir més informació aquí.

ACCEPTAR

Delegacions diocesanes

 
Delegat

EL P. MANUEL NIN, OSB, MONJO DE MONTSERRAT, ORDENAT BISBE A ROMA

Data: 15 / abril / 2016

A la Basílica de Sant Pau Extramurs, uns de les quatre basíliques majors de Roma, s’ha celebrat l’ordenació episcopal del P. Manuel Nin, monjo de Montserrat. El P. Manuel Nin va ser nomenat pel papa Francesc el passat 2 de febrer.
"Fer present en la meva església i en la meva Església a Grècia el rostre d'aquell que és el meu Mestre, el meu Senyor Jesús. El seu Evangeli, la Paraula de amor, el perdó, la salvació i la vida nova". Amb aquestes paraules d'Efraïm de Síria el monjo de Montserrat P. Manuel Nin ha descrit la seva missió com a nou Exarca dels catòlics grecs de ritus bizantí.
L'ordenació s'ha celebrat seguint el ritus bizantí presidida pel cardenal Leonardo Sandri, prefecte de la Congregació per a les Església orientals. Juntament amb diversos bisbes de comunitats catòliques de ritus orientals d'Europa, han participat en l'ordenació Mons. Jaume Pujol, arquebisbe de Tarragona, Mons. Joan Enric Vives, arquebisbe d’Urgell, cardenal Lluís Martínez Sistach, arquebisbe emèrit de Barcelona, i entre altres bisbes i preveres tant de ritus llatí com orientals. Per part de la família benedictina, entre la participació de monjos, els principals el P. Josep M. Soler, abat de Montserrat, el P. Abat President, el P. Abat Primat, així com l'Arxiabat de Sant Ottilien i el P. Abat de Maredsous. També ha estat representat el govern de la Generalitat de Catalunya amb el vicepresident Sr. Oriol Junqueras i l’ambaixador d’Espanya a la Santa Seu, Sr. Eduardo Gutiérrez, a més de forces familiars.
Al final de l’eucaristia, el nou bisbe ha agraït la presència dels germans orientals i bisbes catalans. S’ha posat sota la protecció de la Mare de Déu de Montserrat. De la seva comunitat de monjos ha tingut un record especial pel P. Cebrià Pifarré, mort recentment, que el va introduir en el món oriental. I pel P. Ramon Ribera, que va seu el seu mestre de siríac. També ha tingut una paraules de salutació al vicepresident Sr. Oriol Junqueres i als representants de la Generalitat.
El P. Manuel Nin, expert en les esglésies orientals, ha estat trenta anys a Roma on fins ara era rector del Col·legi Grec. El nou encàrrec pastoral el desenvoluparà des d'Atenes on tindrà confiada tota la comunitat catòlica de ritus oriental de Grècia. El títol del exarca es correspon al de bisbe però en aquest cas d'una diòcesis oriental que depèn directament de Roma. En el seu escut episcopal, no ha oblidat les arrels catalanes i montserratines incorporant-hi el relleu de la muntanya i la Serra d'Or al costat dels símbols eucarístics.
El P. Manuel Nin ja havia rebut diversos encàrrecs de confiança del papa Francesc que el va nomenar consultor de l’Ufficio per les Celebracions Litúrgiques del Summe Pontífex i consultor de la Comissió de Litúrgia de la Congregació per les Esglésies Orientals. També és acadèmic de la Biblioteca Ambrosiana de Milà.
Quan ja estigui a Grècia, juntament amb l'atenció pastoral de la comunitat catòlica bizantina, tindrà com a repte l'atenció a la onada de refugiats que està acollint el país, entre ells refugiats de diverses comunitats cristianes perseguides a Orient com els caldeus.


Delegat: P. Josep M. Henríquez Farreras, OSB

Altres membres de la delegació:
Gna Teresa Gamisans, CCV
Gna. Enriqueta Guarch, OSB

vidac@bisbatsantfeliu.cat

Notícies de la delegació
2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013
8/01/2020
MOR LA GNA. DOLORES CIORDIA, HOSPITALÀRIA DEL SAGRAT COR
Ha mort la Gna. Dolores Ciordia, religiosa Hospitalària del Sagrat Cor. La Gna. Dolores resid... [+]
7/01/2020
FUNERAL DE LA M. MARIA CECÍLIA BOQUÉ I DALMAU
S’ha celebrat al monestir de monges benedictines de Sant Benet de Montserrat l’enterrame... [+]
Agenda de la delegació
2020
 
DLL DM DC DJ DV DS DG
  
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31