Ús de cookies
Aquesta web fa servir cookies. Si continua navegant, entendrem que les accepta.
Pots obtenir més informació aquí.

ACCEPTAR

Delegacions diocesanes

 
Delegat

CLOENDA DE L'ANY DE LA VIDA CONSAGRADA

Data: 02 / febrer / 2016

Lema: "La Vida Consagrada, profecia de la misericòrdia"

Amb la festa de la Candelera, 2 de febrer, arriba com cada any la Jornada Mundial de la Vida Consagrada. El lema per aquest 2016 és "La vida consagrada, profecia de la misericòrdia" i mostra el lligam indestriable entre l'una i l'altra.
Avui, s'acaba l'Any de la Vida Consagrada i totes les diòcesis catalanes han previst diversos actes arreu del territori. Han estat catorze mesos dedicats a conèixer més a fons què implica ser religiós o religiosa, una opció considerada “profètica” i que destil·la compromís i sentit comunitari.
Es tanca així un any de celebracions, trobades, publicacions, jornades acadèmiques, estudis, reflexions i pregàries. Tot un treball que “resta com un far” i que “lluny d’esgotar-se en aquest any, està cridat a inspirar-nos i esperonar-nos en els propers anys, plens de reptes”. Així ho ha expressat el claretià Màxim Muñoz, president de la Unió de Religiosos de Catalunya, amb motiu d'aquesta clausura.
Es tracta, segons el president de la URC, d'un “estímul important del que també l'Església pot esperar de nosaltres: expressar amb la nostra vida i els nostres gestos el moll de l'os de l'evangeli de Jesucrist: el Déu Pare-Mare que és Amor, especialment envers els qui sofreixen en el cos o en l’esperit”.
L'acte central d'aquest any especial va tenir lloc al maig a la Salle Bonanova de Barcelona. S'hi van aplegar més de mig miler de religiosos, acompanyats del bisbe de Tànger, Santiago Agrelo, en una festa marcada pel realisme i l'esperança.
A casa nostra hi ha hagut moltes altres mostres d'aquesta voluntat de "donar a conèixer la vida religiosa a la societat", tal com ho va expressar el president de la Unió de Religiosos de Catalunya, Màxim Muñoz, en un acte acadèmic el mes d'octubre a la Facultat de Teologia de Catalunya.
En aquella ocasió José Rodríguez Carballo, franciscà, secretari de la Congregació per als Instituts de Vida Consagrada i Societats de Vida Apostòlica, va ser el convidat de l'acte per celebrar els 50 anys de l'aprovació del decret conciliar Perfectae Caritatis. I va afirmar: "La vida religiosa només té sentit si és profètica" i "una persona de vida consagrada no pot renunciar mai a la profecia".
"En una societat de l'enfrontament i les desigualtats, de la globalització de la indiferència, els consagrats serem profetes si aconseguim oferir un model comunitari de vida que ens porti a viure relacions realment fraternes" va defensar Carballo.
També els bisbes catalans, amb una carta de reconeixement, van recordar la influència a Catalunya dels sants fundadors. En aquell text, el novembre de 2014, van remarcar que avui la presència dels religiosos “representa un gran do de l’Esperit, que evangelitza, transforma i humanitza la nostra societat”.


Delegat: P. Josep M. Henríquez Farreras, OSB

Altres membres de la delegació:
Gna Teresa Gamisans, CCV
Gna. Enriqueta Guarch, OSB

vidac@bisbatsantfeliu.cat

Notícies de la delegació
2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013
8/01/2020
MOR LA GNA. DOLORES CIORDIA, HOSPITALÀRIA DEL SAGRAT COR
Ha mort la Gna. Dolores Ciordia, religiosa Hospitalària del Sagrat Cor. La Gna. Dolores resid... [+]
7/01/2020
FUNERAL DE LA M. MARIA CECÍLIA BOQUÉ I DALMAU
S’ha celebrat al monestir de monges benedictines de Sant Benet de Montserrat l’enterrame... [+]
Agenda de la delegació
2020
 
DLL DM DC DJ DV DS DG
  
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31