Ús de cookies
Aquesta web fa servir cookies. Si continua navegant, entendrem que les accepta.
Pots obtenir més informació aquí.

ACCEPTAR

Delegacions diocesanes

 
Delegat

XXè CAPÍTOL PROVINCIAL DELS MISSIONERS CLARETIANS DE CATALUNYA

Data: 25 / gener / 2016

Avui, dilluns 25 de gener, amb l’Eucaristia presidida pel P. Gonzalo Fernández ha començat el XXIIè Capítol de la Província Claretiana de Catalunya.
El Capítol està presidit pel P. Gonzalo Fernández, delegat del P. General, hi participen 22 Missioners Claretians de la Província. Durant una setmana els capitulars avaluran el camí de la Provincia durant els últims sis anys, elegiran el nou govern provincial i projectaran les línies de futur tenint en compte el procés de reorganització d’Europa que els Missioners Claretians estan emprenent. El Capítol es realitza a la ciutat de Vic, bressol de la Congregació i lloc on es veneren les despulles de Sant Antoni M. Claret.
El present Capítol coincideix amb el final de l’Any de la Vida Consagrada, en la celebració dels 50 anys de la clausura del Concili Vaticà II i, poc després de l’inici de l’Any Sant de la Misericòrdia. El Capítol tindrà molt en compte el document del Capítol General acabat recentment i d’altres documents del Papa com “Evangelii Gaudium” i “Laudato Si’”.
El Capítol Provincial se celebra ordinàriament cada sis anys i la seva tasca és avaluar la realització dels objectius marcats pel capítol anterior, fixar el pla per al període següent, d’acord amb les directrius marcades pel Capítol General, i elegir el govern provincial.
L’actual superior provincial, el P. Màxim Muñoz, assenyala que la novetat més important d’aquest Capítol és que haurà de preparar les bases per la constitució d’una nova Província Claretiana, formada pels claretians de Catalunya, Euskal Herria, França i Itàlia. Aquest fet s’inscriu en el procés de reorganització dels Claretians a Europa, que passaran, en el termini màxim de tres anys, de 10 organismes a quatre. 
El P. Màxim afegeix que una de les tasques més importants del present Capítol serà aplicar a la Província les decisions preses pel darrer Capítol General, celebrat l’estiu passat a Roma amb el lema “testimonis-missatgers de la joia de l’Evangeli”. Això vol dir que estarà marcat per la crida a la conversió pastoral i ecològica urgida pel Papa Francesc. Podent-t’ho concretar en dos dinamismes: Ser “congregació en sortida” i esdevenir “evangelitzadors amb Esperit, testimonis-missatgers de la joia de l’Evangeli”. El P. Màxim remarca també que caldrà concretar on se situen avui i aquí les perifèries i fronteres cap a les quals s’han de desplaçar com a Província i quin estil personal i comunitari pot esdevenir avui evangèlicament creïble. 


Delegat: P. Josep M. Henríquez Farreras, OSB

Altres membres de la delegació:
Gna Teresa Gamisans, CCV
Gna. Enriqueta Guarch, OSB

vidac@bisbatsantfeliu.cat

Notícies de la delegació
2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013
8/01/2020
MOR LA GNA. DOLORES CIORDIA, HOSPITALÀRIA DEL SAGRAT COR
Ha mort la Gna. Dolores Ciordia, religiosa Hospitalària del Sagrat Cor. La Gna. Dolores resid... [+]
7/01/2020
FUNERAL DE LA M. MARIA CECÍLIA BOQUÉ I DALMAU
S’ha celebrat al monestir de monges benedictines de Sant Benet de Montserrat l’enterrame... [+]
Agenda de la delegació
2020
 
DLL DM DC DJ DV DS DG
  
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31