Ús de cookies
Aquesta web fa servir cookies. Si continua navegant, entendrem que les accepta.
Pots obtenir més informació aquí.

ACCEPTAR

Delegacions diocesanes

 
Delegat

Trobada interconfessional de comentaristes bíblics del blog

Data: 07 / novembre / 2015
Dissabte 7 de novembre, a les 11 h, a l’ermita de Bruguers de Gavà, es convocà la segona trobada de comentaristes bíblics del blog. L’objectiu d’aquesta reunió era la de retrobar-se després d’uns quants anys i reflexionar conjuntament sobre aquest treball en equip que començà a principis de l’any 2009. En aquest blog, seguint el calendari litúrgic catòlic, les diferents confessions cristianes (ortodoxa, evangèlica i catòlica), atenent als textos dels diumenges, fan exegesi, meditació i pregària per tots aquells que els vulguin llegir.

Després de les paraules de benvinguda del coordinador, fent un recordatori especial per Rodrigo Segarra i Lluís-Anton Armengol, que van traspassar, en German López Cortacans, feu la pregària inicial. Cal dir que no van poder venir tots, però els qui estaven presents, si bé ens coneixíem pels nostres escrits, bastants, encara no s’havien relacionat en persona, per això va caldre una prèvia autopresentació.

Seguidament, va haver-hi un temps de diàleg en el qual es van plantejar preguntes i criteris a seguir que feien referència explícita al blog. El llenguatge dels comentaris, possiblement, ha de planejar per terrenys diversos, amb amplis sectors de lectors, però es va pensar que no s’havia de deixar, tant la senzillesa (que no està pas renyida amb la profunditat), com també ser conscients de que en les predicacions “cuinades” no faltes aquest “ingredient” de diàleg ecumènic, que és precisament el “plat” que pretenem presentar.

Després la sessió es va centrar en dos aspectes prou interessants. Per un costat, es va fer ressò de les experiències ecumèniques en diferents llocs de l’àmbit territorial de Catalunya, del qual va ser moderador en Josep Vicenç Moragues i per l’altre, es va fer una estona de pregària, recordant i fent-nos solidaris dels cristians perseguits per tot el món. En Lluís Brull, va ser l’encarregat d’iniciar l’oració i en Josep Esplugas, va concloure la trobada amb una pregària final.

Vam quedar per trobar-nos, si Déu vol, el tercer dissabte del mes de novembre de 2017 en aquest mateix espai. Els altres comentaristes, no esmentats i que van assistir van ser en Manel Alonso,David Rhoton, Miquel Àngel Jiménez, Maïté Cabié, Daniel Palau, Genís Sans, Joaquim Meseguer i Josep Maria Gómez.


                                   Xavier Artigas


                         

                     


Delegat:  Mn. Xavier Artigas Manetas  DP


Equip assessor de la Delegació:

Daniel Sancho París

Ma. Pilar Lozano Ferrer
                                      

ecumenisme@bisbatsantfeliu.cat 

Notícies de la delegació
2019 | 2018 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013
25/01/2019
Setmana de Pregària per la Unitat dels Cristians
Trobada ecumènica Catedral de Sant Feliu [+]
23/01/2019
Setmana de Pregària per la Unitat dels Cristians
Vespres ecumèniques a Montserrat [+]
Agenda de la delegació
2019
 
DLL DM DC DJ DV DS DG
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31