Ús de cookies
Aquesta web fa servir cookies. Si continua navegant, entendrem que les accepta.
Pots obtenir més informació aquí.

ACCEPTAR

Delegacions diocesanes

 
Delegat

COMENÇA EL VIII CENTENARI DE L'ORDE DE PREDICADORS

Data: 07 / novembre / 2015

Lema: "Enviats a predicar l'Evangeli"

L’Orde de Predicadors compleix en 2016 vuit segles de vida i ho celebra amb un any jubilar sota el lema “Enviats a predicar l’Evangeli”.
Per al VIII centenari de l’orde, els dominics han organitzat actes que han començat el dia 7 de novembre -amb unes Vespres i un recital musical presidits per l’Arquebisbe de Madrid, Mons. Carlos Osoro-, i s’estendran fins el 22 de gener de 2017, dia de la clausura que se celebrarà a Roma amb la presència del Sant Pare.
El President de la Família Dominicana i prior provincial de la Província d’Espanya, fray Javier Carballo, OP, va destacar en la presentació de l’any jubilar la importància del centenari de l’aprovació de l’Orde fundada per Sant Domènec de Guzmán, així com la constant aportació per part dels dominics i dominiques a la renovació de l’Església. Per a fray Javier, el Jubileu és també una invitació a la renovació de la predicació del segle XXI.
La Gna. Pilar del Barrio, OP. Secretària de la Família Dominicana, va senyalar que l’Orde de Predicadors va néixer com a família. La primera comunitat formada per Sant Domènec fou de dominiques, frares i laics. Actualment l’Orde de Predicadors està formada per monges, frares, germanes, laics i per joves pertanys al Moviments Juvenil Dominicà.
Finalment, el president de la Comissió dels frares per al Jubileu, fray Xabier Gómez, OP, va detallar que el programa d’activitats pot dividir-se en tres àmbits prioritaris: congressos, art i diàleg interreligiós i social.
També en la línia dels esdeveniment del centenari s’emmarca la creació d’una nova província dels frares dominics, la d’Hispània, que uneix les tres històriques províncies d’Espanya, Bètica i Aragó. El 3 de gener se celebrarà en Caleruega la unificació, amb la presència del Mestre de l’Orde fray Bruno Cadoré, OP.
Amb motiu del Jubileu de l’Orde de Predicadors en 2016, el Papa Francesc, previ sol.licitud del Mestre de l’Orde, fray Bruno Cadoré, ha ordenat a la Penitenciaria Apostòlica la promulgació d’un Decret pel qual es concedeix Indulgència Plenària a tots aquells que participin en la celebració d’aquest Any Jubilar.
L’Orde ha volgut així, en comunió d’esperit amb l’Any Jubilar de la Misericòrdia, que aquells que participin en les celebracions jubilars que tinguin lloc entre el 7 de novembre de 2015 i el 21 de gener de 2017, i tots els fidels que acudeixin en peregrinació a qualsevol església de la Família Dominicana en tot el món, puguin guanyar indulgència plenària, o dit d’una altra manera, pugui apropar-se a la misericòrdia del Pare amb la certesa que el seu perdó s’estén sobre tota la vida del creient.


Delegat: P. Josep M. Henríquez Farreras, OSB

Altres membres de la delegació:
Gna Teresa Gamisans, CCV
Gna. Enriqueta Guarch, OSB

vidac@bisbatsantfeliu.cat

Notícies de la delegació
2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013
8/01/2020
MOR LA GNA. DOLORES CIORDIA, HOSPITALÀRIA DEL SAGRAT COR
Ha mort la Gna. Dolores Ciordia, religiosa Hospitalària del Sagrat Cor. La Gna. Dolores resid... [+]
7/01/2020
FUNERAL DE LA M. MARIA CECÍLIA BOQUÉ I DALMAU
S’ha celebrat al monestir de monges benedictines de Sant Benet de Montserrat l’enterrame... [+]
Agenda de la delegació
2020
 
DLL DM DC DJ DV DS DG
  
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31