Ús de cookies
Aquesta web fa servir cookies. Si continua navegant, entendrem que les accepta.
Pots obtenir més informació aquí.

ACCEPTAR

Delegacions diocesanes

 
Delegat

CLAUSURA DEL V CENTENARI DEL NAIXEMENT DE SANT TERESA DE JESÚS

Data: 15 / octubre / 2015

En la festa de Sant Teresa de Jesús s’ha clausurat el V Centenari del naixement de Santa Teresa de Jesús. La celebració de l’Any Jubilar Teresià va començar el 15 d’octubre de l’any passat.
Segons decret del Vaticà, a criteri de cada bisbe es podia decidir els llocs de la diòcesi on es podia guanyar el jubileu en l’any de gràcia teresià. El bisbe Agustí va decidir indicar als fidels de la Diòcesi de Sant Feliu de Llobregat els següents llocs designats amb aquesta finalitat: Parròquia de Santa Teresa de Jesús de Gavà i Monestir de la Mare de Déu del Carme de Vilafranca del Penedès.
Han estat molts els laics, preveres, religiosos del Bisbat de Sant Feliu de Llobregat que aquest any teresià han viscut part de la Ruta de Santa Teresa.
Ara que ja s’ha arribat al final del V Centenari del naixement de Santa Teresa de Jesús, brolla espontàniament l’acció de gràcies a Déu pel nou alè evangèlic que ens ha infós el testimoni de vida i l’ensenyament d’aquesta mestra d’espirituals. Ella continua ensenyant-nos a ser contemplatius i actius, a entrar en el nostre castell interior i a sortir a fora per a servir als germans amb l’amor rebut de Déu. De manera especial a les religioses i als religiosos ens ha recordat Teresa que no és temps de tractar amb Déu d’assumptes de poca importància; ens ha ensenyat a anar a fons, al que és fonamental, i a no donar-li al Crist les engrunes del nostre temps i la nostra vida, sinó a portar-ho tot al tracte d’amistat amb qui sabem que ens estima. D'aquesta manera podrem els religiosos i les religioses ser ministres de l’Evangeli, ser portadors del foc de l’amor diví i testimonis d’alegria i esperança, brúixola, bàlsam i consol per als altres. A tots, Santa Teresa de Jesús ens ha mostrat l’ideal de la vida plena d’amor a l’Església, partícips de la seva missió, formant comunitats de consagrats i consagrades on Crist sigui la roca i vivint alegres com a fills i filles de l’Església fins a la mort. La Santa d’Àvila ens ha mostrat la font d’on brollen l’amor i l’alegria i ens ha esperonat a ser amics forts de Déu, a ser de Jesús de per vida, per a sortir de la mediocritat i tenir en el cor grans desigs, nobles aspiracions. No anar tirant, sinó aixecar el vol i anhelar el que és verdader.


Delegat: P. Josep M. Henríquez Farreras, OSB

Altres membres de la delegació:
Gna Teresa Gamisans, CCV
Gna. Enriqueta Guarch, OSB

vidac@bisbatsantfeliu.cat

Notícies de la delegació
2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013
8/01/2020
MOR LA GNA. DOLORES CIORDIA, HOSPITALÀRIA DEL SAGRAT COR
Ha mort la Gna. Dolores Ciordia, religiosa Hospitalària del Sagrat Cor. La Gna. Dolores resid... [+]
7/01/2020
FUNERAL DE LA M. MARIA CECÍLIA BOQUÉ I DALMAU
S’ha celebrat al monestir de monges benedictines de Sant Benet de Montserrat l’enterrame... [+]
Agenda de la delegació
2020
 
DLL DM DC DJ DV DS DG
  
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31