Ús de cookies
Aquesta web fa servir cookies. Si continua navegant, entendrem que les accepta.
Pots obtenir més informació aquí.

ACCEPTAR

Delegacions diocesanes

 
Delegat

FESTA DE LA VIDA CONSAGRADA

Data: 09 / maig / 2015

A l’Escola La Salle Bonanova s’ha celebrat la Festa Major de la Vida Consagrada amb motiu de l’Any de la Vida Consagrada. Hi han participats més de 500 consagrats i consagrades de les 10 Esglésies particulars que fan camí a Catalunya. L’acte ha estat organitzat per la Unió de Religiosos de Catalunya.
El Papa Francesc va dir a l’inici de l’Any de la Vida Consagrada que “s’ha de recordar amb agraïment el passat, viure amb il.lusió el present i el futur amb esperança”.
L’eucaristia ha estat presidida per Mons. Santiago Agrelo Martínez, Arquebisbe de Tànger, i han concelebrat el P. Màxim Muñoz, CMF, President de la URC, i el P. Agustí Borrell OCD.
La benvinguda i salutació ha anat a càrrec de Mons. Lluís Martinez Sistach, Cardenal Arquebisbe de Barcelona, qui va valorar la presencia de religiosos i religioses en els llocs de més necessitat, donant resposta a tantes situacions de pobresa i marginació.
P. Màxim Muñoz, CMF, President de la URC, va agrair al Papa Francesc l’Any de la Vida Consagrada i també la bona resposta que les Ordes i Congregacions han donat a la celebració. Viure amb esperança el futur, tot i constatar edats i manca de vocacions.
L’acte central va ser la conferencia de Mons. Santiago Agrelo, Arquebisbe de Tànger amb el tema “Des de quina experiència de Déu surt a la missió la Vida Consagrada” En les fronteres del misteri: Que transmetre avui des de la Vida Consagrada?
Mons. Santiago Agrelo va ser realista en la situació de la majoria de Congregacions, grans i pocs, però que aquesta realitat no ha de fer viure als consagrats amb angoixa, han de saber manifestar la joia de la seva vida consagrada amb presències de “ frontera” com va dir el Papa Francesc. Els consagrats i consagrades ja no porten els hospitals o les escoles, però en el seu l’entorn hi ha soledat, pobresa, tristesa… que els consagrats estan cridats a amorosir amb l’acollida, l’escolta, l’atenció...
Set religiosos i religioses van expressar amb senzillesa el seu testimoni vocacional: un germà Marista, una Carmelita de la Caritat Vedruna, una Dominica de l’Anunciata, una Teresiana, una Carmelita Descalça, un Claretià i un Franciscà Menor. Tots des d’àmbits diferents van expressar el goig de la seva consagració a Déu, a l’Església i als germans. Entre cada una de les participacions es va poder gaudir de les veus d’un tenor i una soprano que van oferir fragments de diverses òperes.
Finalment, en els grans menjadors de l’Escola es va omplir de religiosos i religioses que van compartir l’àpat fratern. Al final del dinar es va recordar que el consagrat i la consagrada no pot perdre mai la joia de la seva Consagració.


Delegat: P. Josep M. Henríquez Farreras, OSB

Altres membres de la delegació:
Gna Teresa Gamisans, CCV
Gna. Enriqueta Guarch, OSB

vidac@bisbatsantfeliu.cat

Notícies de la delegació
2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013
8/01/2020
MOR LA GNA. DOLORES CIORDIA, HOSPITALÀRIA DEL SAGRAT COR
Ha mort la Gna. Dolores Ciordia, religiosa Hospitalària del Sagrat Cor. La Gna. Dolores resid... [+]
7/01/2020
FUNERAL DE LA M. MARIA CECÍLIA BOQUÉ I DALMAU
S’ha celebrat al monestir de monges benedictines de Sant Benet de Montserrat l’enterrame... [+]
Agenda de la delegació
2020
 
DLL DM DC DJ DV DS DG
  
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31