Ús de cookies
Aquesta web fa servir cookies. Si continua navegant, entendrem que les accepta.
Pots obtenir més informació aquí.

ACCEPTAR

Delegacions diocesanes

 
Delegat

VII Jornades de Formació de Catequistes

Data: 29 / octubre / 2014

VII Jornades de Formació de Catequistes a Andorra

Aquest passat cap de setmana han tingut lloc les setenes jornades de Formació de Catequistes a Andorra, convocades pel SIC, i organitzades per la Delegació de Catequesi del Bisbat d'Urgell.
Vàrem comptar amb l'assistència de 350 catequistes vinguts d'arreu de Catalunya i les Illes. De la nostra Diòcesi hi vem participar 18 catequistes.
El programa era molt complert: hi havia tallers en els que s'impartia part teòrica i altres amb dinàmiques pedagògiques (litúrgia, pregària amb infants, el cant a la catequesi...), que al repetir-se en dues sessions, van facilitar la participació de més catequistes, que ens vàrem repartir segons els interessos de cadascú.
Cal esmentar especialment l'organització, ja que gestionar 350 persones repartides en dos hotels andorrans i els trasllats al Centre de Congressos, va ser tot un èxit. Van mobilitzar voluntaris de la Diòcesi urgellenca que ens van acompanyar i alhora van facilitar que moure tanta gent fos fet de forma àgil i eficient.
Hi va col·laborar amb el màxim entusiasme el bisbe Joan Enric Vives i vem comptar igualment amb la presència d'uns quants preveres que acompanyaven les respectives delegacions. El bisbe Sebastià, com a president del SIC, va fer una ponència molt aplaudida i que va generar un treball de grups intens i profitós.
Cal esmentar també la bona disposició del Govern Andorrà que en la persona de la Cònsul d'Andorra, va participar a la benvinguda i va posar al servei del Congrés instal·lacions públiques totalment de franc.
Igualment els mitjans de comunicació andorrans se'n van fer ressó tant a les edicions del diari, com a la ràdio i televisió durant els tres dies que han durat les jornades.
Les conclusions són principalment que els catequistes volem tenir la mirada de Jesucrist, pregar amb els seus mateixos sentiments, i acompanyar els nostres infants i joves a l'estil del nostre Mestre. Ja no és tant important la dinàmica, que ho és, la teoria, que cal saber, sinó convertir-nos nosaltres mateixos en mirada, mans, oració de Jesús mateix. L'acompanyament personal, amorós i adient a cada persona que Déu ens posa a les mans ens demana una conversió diària de cadascun de nosaltres.
L'eucaristia de cloenda, diumenge a la Basílica de Meritxell, va ser viscuda i emocionant! Com Maria, vestida de reina i amb esclopets de pagesa per trepitjar el terra, amb Jesús infant a la falda, els catequistes la vem posar de model, amb la mirada ben gran i les mans esteses per acompanyar i acaronar els nostres infants i joves.


Delegada catequesi: Sra. Isabel Campmany

            Horari: Dimecres, 17.00-19.00
    (concretar visita via e-mail)

Altres mebres de la delegació:
Sra. Rosa Vives Casas
Sra. Eva Torres
Sra. Paqui López Ibáñez
Sra. Susanna Igual

catequesi@bisbatsantfeliu.cat

Notícies de la delegació
2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014
2/02/2019
Conèixer els Evangelis
Per a catequistes i altres agents de pastoral que vulguin aprofundir el coneixement dels Evangelis. ... [+]
17/01/2019
CONÈIXER ELS EVANGELIS
Per a catequistes i altres agents de pastoral que vulguin aprofundir el coneixement dels Evangelis. ... [+]
Agenda de la delegació
2019
 
DLL DM DC DJ DV DS DG
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31