Ús de cookies
Aquesta web fa servir cookies. Si continua navegant, entendrem que les accepta.
Pots obtenir més informació aquí.

ACCEPTAR

Delegacions diocesanes

 
Delegat

CLOENDA DELS 50 ANYS DE LA FUNDACIÓ DE L'HOSPITAL DEL SAGRAT COR DE MARTORELL

Data: 30 / maig / 2014

Les Germanes Hospitalàries del Sagrat Cor de Martorell han celebrat la cloenda dels 50 anys de la fundació de l’Hospital del Sagrat Cor. Ha presidit l’eucaristia el Sr. Bisbe Agustí i han concelebrat Mn. Jaume Berdoy, vicari general, el P. Josep M. Henríquez, OSB, delegat per a la vida consagrada, Mn. Joan-Pere Pulido, secretari general i canceller, el G. Pasqual Piles, OH, Mn. Manel Roig, rector de la parròquia de Santa Maria de Martorell i Mn. Bernat Martorell, rector de la parròquia de Sant Pere de Monistrol de Montserrat.

Han participat en l’acte de cloenda el conseller de Salut de la Generalitat, Sr. Boi Ruiz. El conseller ha destacat que "la salut mental no tenia protecció social, pràcticament era un exercici de beneficència i la tasca feta durant aquests 50 anys per les Germanes Hospitalàries ha permès dignificar la malaltia i lluitar contra l'estigma". També ha subratllat que ha subratllat que "els més febles dins una societat són els malalts i dins els malalts, els més febles són els malalts mentals i aquesta és la contribució que tota la comunitat de les Germanes Hospitalàries heu tingut en la societat catalana".

També hi ha participar el Sr. Salvador Esteve, alcalde de Martorell i president de la Diputació de Barcelona. El Sr. Esteve ha insistit que "institucions com la vostra tenen més força ara perquè el món necessita atendre a una gran quantitat de persones que pateixen una malaltia mental. És l'hora d'agrair a les germanes hospitalàries, als professionals i als voluntaris han fet una gran tasca".

La Superiora Provincial, Mare Teresa Íñiguez, ha dit que "el nostre objectiu és servir al pacient i dignificar l'atenció apropant els serveis al seu entorn i actualitzar els plantejaments inicials, fent el mateix durant aquests anys encara que canviant formes i maneres, estant a prop del qui pateix i complir la nostra missió". Ha agraït la tasca feta per als professionals del centre, el suport institucional de l'Ajuntament i la Generalitat i a les famílies dels pacients "per confiar en nosaltres".

Finalment s'ha presentat el llibre commemoratiu del 50è aniversari. El G. Pasqual Piles, OH, ha fet una conferència sobre el sentit de la presència de les institucions sanitàries d'església en la societat actual i futura.


Delegat: P. Josep M. Henríquez Farreras, OSB

Altres membres de la delegació:
Gna Teresa Gamisans, CCV
Gna. Enriqueta Guarch, OSB

vidac@bisbatsantfeliu.cat

Notícies de la delegació
2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013
9/06/2019
PROFESSIÓ SOLEMNE DEL G. PAU VALLS I GONZÁLVEZ, MONJO DEL MONESTIR DE SANTA MARIA DE MONTSERRAT
Avui, en la Solemnitat de la Pentecosta, durant la missa conventual, el monjo Pau Valls i Gonzá... [+]
Agenda de la delegació
2019
 
DLL DM DC DJ DV DS DG
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31