Ús de cookies
Aquesta web fa servir cookies. Si continua navegant, entendrem que les accepta.
Pots obtenir més informació aquí.

ACCEPTAR

Delegacions diocesanes

 
Delegat

Any de la Fe a les diòcesis catalanes (Noticia a Catalunya Cristiana)

Data: 18 / novembre / 2012

A Catalunya Cristiana podeu llegir el que hem anat dient diferents Delegats dels Bisbats amb seu a Catalunya sobre l'Any de la Fe, ens han fet les següents preguntes: 1. Què espereu daquest Any de la Fe a la vostra diòcesi? 2. Des del vostre àmbit pastoral, què us sentiu cridats a aportar per a la revifalla de la fe? Al Bisbat de Sant Feliu de Llobregat ens les han fet al Delegats de Família i Vida.

Porta fidei

Dolors Ripollès i Josep Maria Guardiola
Delegats de Família i Vida de Sant Feliu
1. Tenim l’esperança de poder conduir les persones que vulguin acompanyar-nos a Crist. Així ho proclama la carta Porta fidei: «L’Església en el seu conjunt, i en ella els seus pastors, com Crist han de posar-se en camí per rescatar els homes del desert i conduir-los al lloc de la vida, cap a l’amistat amb el Fill de Déu, cap aquell que ens dóna la vida, i la vida en plenitud.»

Aquest curs hem començat a obrir algunes «portes» per provocar l’encontre de la família amb Crist. Com ara les III Jornades Diàleg en Família, un espai de reflexió i estudi adreçat a matrimonis que vulguin aprofundir en la seva espiritualitat familiar. Enguany les dediquem a l’estudi del Credo. En el marc de l’Any de la Fe, hem posat també en marxa un butlletí per difondre els textos del Concili
Vaticà II que fan referència a la família i a la vida, també suggerim una breu reflexió sobre el text per viure’l en la vida matrimonial. Es fa una difusió telemàtica entre els contactes que té la mateixa delegació i a tots els mossens del bisbat. Oferim la possibilitat de constituir grups de reflexió al voltant dels textos que anem suggerint. Al mateix temps promourem una catequesi de primer anunci, «La Fe en Jesucrist», per a la preparació del sagrament del Matrimoni, tot seguint els suggeriments de les Orientacions pastorals per a l’acolliment de promesos publicades per la CET l’any 2009.

2. La Delegació de Família i Vida té àmbits específics com ara la preparació al sagrament del Matrimoni, però la seva tasca és essencialment transversal i en el si d’aquesta transversalitat ens trobem amb tots els àmbits pastorals, la família està en tots. Des d’aquesta perspectiva ens sentim cridats a promoure la transmissió de la fe en el si de la família i per això mirem de promoure entorns
on la família pugui descobrir la seva necessitat i se senti recolzada en la seva tasca.

Per consultar tot el reportatge,"En primer pla", cliqueu en els següents enllaços:

Català.

Castellà


Delegats:
Juan Antonio Rodríguez Reyes
Maite Canut Álvarez

familia@bisbatsantfeliu.cat

Representants de la Vicaria del
Penedès
-Anoia-Garraf:
Sr. Antoni Forns
Sra. Montserrat Puigmartí

Consiliari:
Mn. Juan Antonio Vargas Salas

Notícies de la delegació
2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012
Agenda de la delegació
2019
 
DLL DM DC DJ DV DS DG
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31