Ús de cookies
Aquesta web fa servir cookies. Si continua navegant, entendrem que les accepta.
Pots obtenir més informació aquí.

ACCEPTAR

Delegacions diocesanes

 
Delegat

Setmana de Pregària per la Unitat dels Cristians

Data: 25 / gener / 2019

Trobada ecumènica Catedral de Sant Feliu


Aquest any 2019, el lema de la Setmana de Pregària per la Unitat dels Cristians, ha estat “Cerca la justícia i només la justícia” (Dt 16, 18-20). Els materials d’aquest any han estat preparats pels cristians d’Indonesia, que han volgut fer patent les situacions d’injustícia i corrupció en la seva societat davant un sistema competitiu que trenca el seu principi més essencial, com és el “gotong royong”, en el que es vol compartir tot els uns amb els altres. S’apleguen, doncs, els cristians indonesis de les diferents confessions cristianes “ a l’ombra de la creu, suplicant, d’un costat, la gràcia per acabar amb la injustícia i, de l’altre, el perdó dels pecats, causa de les nostres divisions”

Divendres 25 de gener, a les 19h, a la Catedral de Sant Feliu de Llobregat, presidit pel Sr. Bisbe Agustí, es van aplegar ortodoxos, evangèlics i catòlics per pregar junts, en el darrer dia d’aquesta Setmana, demanant el do, que algun dia, sigui possible la plena comunió.

Van assistir en aquesta trobada, el Pastor Miquel García, de l’església evangèlica de Sant Feliu, el Sr. Joel Cortés, predicador laic i ex-president de la Comissió Permanent de l’Església Evangèlica Espanyola IEE., el Sr. Lluís Brull, teòleg evangèlic, ex-pastor de l’església evangèlica de Les Corts i coordinador del grup bíblic ecumènic de la parròquia de Sant Pere de Gavà, el P. José Santos, prevere de l’Església Ortodoxa – Patriarcat de Sèrbia, el Sr. Marian Gabriel Gadea, representant de l’Església Ortodoxa – Patriarcat de Romania, Mn. Joan Pere Pulido, Secretari General i Canceller, Mn. Xavier Artigas DP, Delegat d’Ecumenisme del Bisbat de Sant Feliu i Mn. Josep Maria Gómez DP, Secretari de la Delegació del Diaconat Permanent.

Vam tenir el goig d’escoltar, com cada any, els cants que la Coral Masquefa van fer en aquesta celebració, acabant amb unes estrofes de l’Himne Acatist a la Mare de Déu.


Delegat:  Mn. Xavier Artigas Manetas  DP


Equip assessor de la Delegació:

Daniel Sancho París

Ma. Pilar Lozano Ferrer
                                      

ecumenisme@bisbatsantfeliu.cat 

Notícies de la delegació
2019 | 2018 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013
Agenda de la delegació
2020
 
DLL DM DC DJ DV DS DG
  
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31