Ús de cookies
Aquesta web fa servir cookies. Si continua navegant, entendrem que les accepta.
Pots obtenir més informació aquí.

ACCEPTAR

Delegacions diocesanes

 
Delegat

LA M. CECÍLIA BOQUÉ I DALMAU, MONJA BENEDICTINA DE SANT BENET DE MONTSERRAT, CELEBRA 100 ANYS DE VIDA

Data: 14 / febrer / 2017

Al Monestir de monges benedictines de Sant Benet s’ha celebrat el centenari de vida de la Mare Cecília Boqué i Dalmau, abadessa emèrita. Ha presidit l’eucaristia el P. Josep M. Soler, abat del Monestir de Santa Maria de Montserrat.
La M. Cecília ha estat acompanyada per tot la comunitat i també pels seus germans, nebots i renebots.
Els parlaments de felicitació han anat a càrrec de la Mare Abadessa Maria del Mar Albajar, del P. Abat Josep M. Soler, que ha transmès la felicitació de la comunitat de monjos, i de diversos familiars.
La M. Cecília (Maria) Boqué i Dalmau va néixer a les Borges del Camp el dia 14 de febrer de 1917. Filla de Ramon Boqué i Bernat de l’Espluga de Francolí i de María Dalmau i Toldrà de l’Albarca. Sempre ha estimat aquests tres pobles. La família quan ella era petita es traslladà a Reus, on hi visqué tota la seva joventut.
Li agradava molt el teatre, també participar-hi. Fou membre actiu de l’Acció Catòlica femenina i catequista, en la Prioral de Sant Pere de Reus. Fou una jove dinàmica, se l’anomenava la perla del pedal, per la seva afició a les bicicletes.
Als vint-i-quatre anys, l’any 1941, en plena postguerra, va entrar al monestir de Santa Cecília de Montserrat on residia la comunitat de Sant Benet de Mataró que, després de la Guerra Civil Espanyola, s’hi va aixoplugar. L’any 1952 passaria a fusionar-se amb la de Santa Clara de Barcelona, formant la nova comunitat de Sant Benet de Montserrat.
Ben aviat se li confiaren serveis de responsabilitat, sotspriora i mestra de novícies i el 15 de desembre de 1954, amb només trenta set anys, el P. Abat Aureli M. Escarré la posava al capdavant de la comunitat naixent i li encarregava el govern d’aquesta. En fou l’abadessa durant quaranta anys fins els seus setanta set, que renuncià al seu abadiat. El va saber deixar amb una gran elegància. Dos sexennis fou presidenta de la Federació Catalana de Monges Benedictines.
Procurà una bona formació tant intel·lectual com cultural a les monges, treballà perquè es visqués la vida monàstica en el seu equilibri entre pregària i treball, acollí les reformes del Concili Vaticà II, i les portà a terme en el si de la comunitat.
Fou constructora també de l’edifici material, amb empenta i decisió. Durant el seu abadiat s’aixecà el campanar, es construí part del monestir, l’Església monàstica i els claustres i el 1992 obsequià a la comunitat amb una bonica imatge de la Mare de Déu, de l’escultor Fajula, que va ser col·locada a l’Església.


Delegat: P. Josep M. Henríquez Farreras, OSB

Altres membres de la delegació:
Gna Teresa Gamisans, CCV
Gna. Enriqueta Guarch, OSB

vidac@bisbatsantfeliu.cat

Notícies de la delegació
2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013
8/01/2020
MOR LA GNA. DOLORES CIORDIA, HOSPITALÀRIA DEL SAGRAT COR
Ha mort la Gna. Dolores Ciordia, religiosa Hospitalària del Sagrat Cor. La Gna. Dolores resid... [+]
7/01/2020
FUNERAL DE LA M. MARIA CECÍLIA BOQUÉ I DALMAU
S’ha celebrat al monestir de monges benedictines de Sant Benet de Montserrat l’enterrame... [+]
Agenda de la delegació
2020
 
DLL DM DC DJ DV DS DG
  
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31