Ús de cookies
Aquesta web fa servir cookies. Si continua navegant, entendrem que les accepta.
Pots obtenir més informació aquí.

ACCEPTAR

Noticies

 

Rebuig a lús irreverent dimatges de la Mare de Déu

Data: 16 / juny / 2016
Des de diverses instàncies eclesials shan sentit veus que lamenten els fets

El bisbe Agustí Cortés s'uneix al rebuig i lament que emergeix des de València i Montserrat per la la manca de respecte a les creences i conviccions personals de qualsevol ciutadà que suposen les imatges difoses en aquests dies de la Mare de Déu, de Montserrat i dels Desemparats. En carta personal adreçada a l'arquebisbe de València, Antonio Cañizares, li ha expressat la seva adhesió als actes litúrgics previstos localment. 

Sobre aquests fets, el Gabinet d’Informació de l’Església a Catalunya va enviar ahir dimecres, 15 de juny, aquesta comunicació:

Mons. Jaume Pujol, arquebisbe de Tarragona i president de la Conferència Episcopal Tarraconense, que agrupa tots els bisbes de Catalunya, ha expressat mitjançant una carta adreçada al cardenal Antonio Cañizares, arquebisbe Metropolità de València, la seva ferma condemna per la profanació blasfema de les imatges de la Mare de Déu de Montserrat i de la Mare de Déu dels Desemparats en un cartell que aquests dies s’ha difós. Mons. Pujol també ha transmès al Sr. Cardenal que, des de Catalunya, demà s’unirà espiritualment a l’oració de desgreuge convocada a la capital valenciana. Així mateix dóna suport al comunicat emès per la comunitat benedictina que custodia el santuari de Montserrat.

La mateixa Abadia de Montserrat va emetre dimarts passat un breu comunicat amb el qual lamenta l’ús de la imatge de la Moreneta en un cartell del Dia de l’Orgull LGTB a Valencia.

L'Arquebisbat de Barcelona també ha condemnat la profanació blasfema de les imatges de la Mare de Déu dels Desemparats i de la Mare de Déu de Montserrat continguda en l’esmentada propaganda difosa per Internet.

Els bisbes de les diòcesis de Diòcesi de Tortosa, Castelló i Oriola-Alacant, en carta adreçada als seus diocesans, també han donat suport a les declaracions de l’arquebisbe de València, Antonio Cañizares.

Ahir, també la Secretaria General de la Conferència Episcopal Espanyola va emetre una nota a propòsit de la profanació blasfema de les imatges de la Verge Maria. Envia