Ús de cookies
Aquesta web fa servir cookies. Si continua navegant, entendrem que les accepta.
Pots obtenir més informació aquí.

ACCEPTAR

Noticies

 

Recollida de signatures contra l'acord de la UE amb Turquia

Data: 15 / març / 2016
Les entitats d'acció social de l'Església a Espanya llancen aquesta campanya

Demanen al Govern d'Espanya que no signi l'acord en la reunió del Consell Europeu que se celebra els dies 17 i 18 de març

Sota el lema "Tenim 72 hores per actuar", les entitats d'acció social de l'Església que treballen amb refugiats i migrants -caritas, CONFER, el Sector Social de la Companyia de Jesús i Justícia i Pau - llancen avui una campanya viral de recollida de signatures per reclamar al Govern d'Espanya la seva oposició a ratificar, en la reunió del Consell Europeu que se celebra els propers 17 i 18 de març, el principi d'acord assolit la setmana passada entre la Unió Europea i Turquia per tornar a sòl turc als refugiats i migrants que arriben a territori europeu a través de la Frontera Est.

Segons el text aprovat, per cada persona siriana retornada des de la UE a Turquia, es traslladaria a una persona siriana des d'aquest país a Europa, encara que el quan i el com d'aquest reassentament són qüestions absolutament incertes. La resta de persones migrants i refugiades procedents d'altres països que arribin a Grècia es tornarien a Turquia.

Per a les entitats promotores de la campanya, aquest pla suposa dur a terme devolucions col·lectives i tractar a les persones que fugen de la guerra i de les migracions forçades com monedes de canvi. A més, vulnera els drets humans i l'estat de dret a Europa.

No es tracta d'una crisi de refugiats sinó d'una crisi d'Europa, ja que el que es posa en joc amb la signatura d'aquest acord són els valors i la identitat europea. Cal assenyalar, a més, que tant Espanya com Europa tenen els mitjans per ajudar aquestes persones.

Per aquesta raó, es demana al Govern espanyol hospitalitat en comptes d'hostilitat i s'exigeix al Consell de la Unió Europea la protecció de migrants i refugiats amb drets, i l'adopció de polítiques urgents d'acollida i integració, en comptes de mesures que fomenten el por i rebuig a l'altre.

A més, l'acord, que seria contrari al Dret Internacional i al Dret Comunitari, ha estat rebutjat també per nombroses institucions civils i per la immensa majoria del Congrés.

Les organitzacions d'Església que treballen amb persones migrants i refugiades se sumen al rebuig a aquest acord. Per això, a través de la recollida de signatures es demana al Govern espanyol que no doni suport a la ratificació del mateix i que defensi:

- Mantenir obertes les fronteres externes de la Unió Europea per garantir l'accés a les persones amb necessitats de protecció.
- Tramitar individualment cada sol·licitud d'asil i sense discriminació per raó de nacionalitat, d'acord amb la normativa europea i internacional.
- La prohibició de devolucions col·lectives a Turquia o a qualsevol altre país.
- La necessitat de solidaritat amb els països europeus a on estan arribant la majoria dels refugiats, així com amb els països limítrofs als conflictes, que alberguen les xifres més elevades de persones refugiades.
- Establir vies d'accés legal i segur a Europa, i un sistema de distribució de la població refugiada a Europa que sigui just per als Estats i per a les persones refugiades.
- La necessitat d'abordar les causes per les quals tantes persones abandonen involuntàriament les seves llars per la por, la guerra o la fam.

SIGNA LA TEVA PETICIÓ AL GOVERN   Envia