Ús de cookies
Aquesta web fa servir cookies. Si continua navegant, entendrem que les accepta.
Pots obtenir més informació aquí.

ACCEPTAR

Noticies

 

Comunicació i misericòrdia: un encontre fecund

Data: 29 / gener / 2016
Missatge del papa Francesc per a la 50a Jornada Mundial de les Comunicacions Socials

Com cada any, des de fa cinquanta, el papa escriu amb data 24 de gener, festivitat de Sant Francesc de Sales, patró dels periodistes, el missatge per a la Jornada Mundial de les Comunicacions Socials, que té lloc el diumenge de l'Ascenció.

Emmarcada en l'Any Sant de la Misericòrdia, la Jornada d'enguany versa sobre aquesta idea del jubileu, i d'aquí el títol: Comunicació i misericòrdia: un encontre fecund.

Dilluns 25 de gener, Mons. Claudio M. Celli, president del Pontifici Consell per a les Comunicacions Socials -organisme recentment incorporat a la nova Secretaria per a la Comunicació de la Santa Seu- va presentar el missatge del papa Francesc als participants a l'Assemblea de delegats diocesans de mitjans de comunicació, que es realitzava del 25 al 27 de gener a la seu de la Conferència Episcopal Espanyola.

En el missatge, el papa Francesc recorda que la comunicació "té el poder de crear ponts, d’afavorir l’encontre i la inclusió, enriquint d’aquesta manera la societat", i per altra part, convida "les persones de bona voluntat a descobrir el poder de la misericòrdia de sanejar les relacions malmeses i de tornar a portar pau i harmonia a les famílies i a les comunitats". De la trobada d'aquestes dues idees, comunicació i misericòrdia, neix una relació fecunda, "capaç d’activar una nova manera de parlar i dialogar, com tan eloqüentment ho va expressar Shakespeare: «La misericòrdia no és obligatòria, cau com la dolça pluja del cel sobre la terra que hi ha sota seu. És un doble benedicció: beneeix qui la concedeix i qui la rep» (El mercader de Venècia. Acte IV, Escena I)", conclou el papa Francesc.

Podeu consultar sencer el missatge del papa, tant en català com en castellà, molt ric i ple de referències a l'Esglèsia com a mare, a la societat humana com a casa i família que acull, a l'escolta i a la proximitat.
  Envia

Mons. Claudio M. Celli