Ús de cookies
Aquesta web fa servir cookies. Si continua navegant, entendrem que les accepta.
Pots obtenir més informació aquí.

ACCEPTAR

Noticies

 

60 anys del Monestir de Sant Benet

Data: 18 / desembre / 2014
Les monges benedictines de Montserrat ho celebren amb el bisbe Agustí

Dimecres d'aquesta setmana, 17 de desembre, el bisbe Agustí participà en la celebració d’aquest aniversari, presidint l’eucaristia amb la comunitat de les monges benedictines i compartint amb elles el dinar.

La història de la construcció d'aquest edifici ens l'explica la Gna. Coloma Boada, priora de la comunitat benedictina:

"Enguany celebrem seixanta anys de la inauguració del nostre monestir de Sant Benet de Montserrat, construït des dels fonaments a la darrera pedra entre el 27 d’abril de 1953 i el començament de desembre de 1954.

El dia 13 de maig de 1952 es van unir les dues comunitats per decret del Pare Abat Aureli M. Escarré, en aquell temps Visitador Apostòlic de les benedictines d’Espanya, nomenat personalment per la Santa Seu. El dia 11 de juliol les monges de la nova comunitat de sant Benet de Montserrat canviaven el vot d’estabilitat de les monges dels monestirs de Sant Anton i Santa Clara de Barcelona i de Sant Benet de Mataró pel del monestir de Sant Benet de Montserrat.

El dia 12 de desembre, “Dominica Gaudete”, la comunitat deixa el monestir de Santa Cecília i enfila el camí cap a Montserrat. Hi estaran fins el dia 16 a la tarda.

El dia, 15 de desembre de 1954, a la tarda, el Pare Abat Aureli M. convoca la comunitat i els dóna la primera abadessa que ell ha nomenat després de sentir el parer de cada una de les monges.

El dia 16 és el del comiat del Santuari i a la tarda entren al nou monestir. Es beneeixen totes i cada una de les dependències i es fa entrega a l’abadessa de les claus del monestir i de les constitucions.

El dia 17, se celebra la primera Eucaristia, la primera de la casa nova, després d’ungir l’ara de l’altar.

De tot això ara, després de seixanta anys, en fem memòria per donar glòria a Déu". Envia

Durant el dinar de germanor

Eucaristia d'acció de gràcies