Ús de cookies
Aquesta web fa servir cookies. Si continua navegant, entendrem que les accepta.
Pots obtenir més informació aquí.

ACCEPTAR

Noticies

 

Èxit de participació a la V Trobada d'animadors de la litúrgia

Data: 19 / novembre / 2014
135 persones de 37 parròquies de la diòcesi

El passat dissabte 15 de novembre al matí va tenir lloc a la Casa de l’Església de Sant Feliu de Llobregat la V trobada dels animadors de la litúrgia del bisbat, convocada per la Delegació de Pastoral Sacramental i Litúrgia.
Hi van participar 135 persones (majoritàriament laics i laiques), provinents de 37 parròquies dels diversos arxiprestats, que habitualment desenvolupen algun servei en les celebracions de les comunitats (lectors, monitors, directors de cants, músics, sagristans…).
La trobada va començar, després del rés de l’hora tèrcia, amb unes paraules de benvinguda a càrrec del bisbe Agustí Cortés, que va agrair el treball i va subratllar la importància del que els laics desenvolupen en la preparació i animació de la missa i les altres celebracions litúrgiques de les parròquies.
El tema central de la trobada era “Per què la litúrgia és el cimal i la font de la vida cristiana”, que va ser desenvolupat, amb sengles intervencions, pels membres de la delegació organitzadora: Xavier Aymerich, Bernabé Dalmau, Florenci Travé i Montserrat Escolà.
En primer lloc es va explicar l’origen d’aquesta expressió (“cimal i font”) en els documents del Concili Vaticà II (del qual en continuem celebrant el 50è. aniversari), especialment en les constitucions sobre Litúrgia i sobre l’Església; una expressió que remet a unes imatges amb gran tradició bíblica i cristiana. Aquesta centralitat ve refermada pel Catecisme de l’Església Catòlica, així com també per la constatació del valor de la celebració de l’eucaristia i els sagraments; l’escena evangèlica dels deixebles d’Emaús n’és un bon referent bíblic.
Després d’un descans, es va passar a les preguntes i al diàleg, durant el qual es van constatar les dificultats de viure aquesta centralitat, tant a nivell personal com comunitari, alhora que també la importància de promoure’n la consciència i la vivència, sobretot amb el treball de preparació i d’animació que afavoreixi la participació dels fidels en la celebració litúrgica.
Tots els assistents han valorat molt positivament aquesta trobada que està ja consolidada en el calendari pastoral del bisbat de Sant Feliu de Llobregat. Envia