Ús de cookies
Aquesta web fa servir cookies. Si continua navegant, entendrem que les accepta.
Pots obtenir més informació aquí.

ACCEPTAR

Noticies

 

Any Jubilar Teresià a la diòcesi de Sant Feliu de Llobregat

Data: 13 / octubre / 2014
Per la commemoració del V aniversari del naixement de la santa d'Àvila

Dimecres 15 d’octubre, festivitat de Santa Teresa de Jesús, inicia la celebració dels 500 anys del naixement de la santa d’Àvila. 

Teresa de Cepeda y Ahumada, coneguda com a Santa Teresa de Jesús, o d’Àvila, va néixer el 28 de març de 1515, per això el proper 28 de març 2015 s’esdevenen els 500 anys del seu naixement.

El papa Francesc, a través d’un decret de la Penitenciaria Apostòlica del Vaticà, ha concedit la gràcia de l’Any Jubilar a les diòcesis d’Espanya, amb motiu d’aquesta commemoració. De manera significativa, aquest decret té data del 24 d’abril de 2014, coincidint amb el 4t centenari de la beatificació de santa Teresa.

L’Any Jubilar Teresià començarà el dia de la festivitat de la santa, 15 d’octubre 2014 i s’allargarà tot un any, fins a la festivitat del 2015. Per aquest motiu, el proper 15 d’octubre el bisbe Agustí presidirà l’eucaristia a l’única parròquia de la diòcesi de Sant Feliu de Llobregat que té com a titular la santa d’Àvila, a la població de Gavà.

Segons el decret vaticà, a criteri de cada bisbe s’estableix a cada diòcesi els llocs on es podrà guanyar el jubileu en aquest any de gràcia teresià. El bisbe Agustí ha decidit indicar als fidels de la diòcesi de Sant Feliu de Llobregat els següents llocs designats amb aquesta finalitat:
• Parròquia de Santa Teresa de Jesús, c. Pi i Margall 60, Gavà
• Monestir de la Mare de Déu del Carme, ctra. de Sant Martí Sarroca s/n, Vilafranca del Penedès.

La referència dels actes previstos a Catalunya en relació al V centenari de Santa Teresa de Jesús els podeu trobar en aquest programa d’actes. Les pregàries amb motiu d’aquest V centenarii altres materials els trobeu a la columna de la dreta.

Més informació sobre el V centenari del naixement de Santa Teresa de Jesús:
www.stj500.cat
www.stj500.com
www.paravosnaci.com

Missatge del papa Francesc amb motiu del V centenari del naixement de Santa Teresa [+] Envia

Parròquia de Santa Teresa de Jesús, de Gavà

La comunitat del monestir de la Mare de Déu del Carme, de Vilafranca, amb el bisbe Agustí

-
-
-