Ús de cookies
Aquesta web fa servir cookies. Si continua navegant, entendrem que les accepta.
Pots obtenir més informació aquí.

ACCEPTAR

Noticies

 

VIII Jornades de formació i espiritualitat per al clergat

Data: 15 / febrer / 2012
A Montserrat, aprofundiran la qüestió de l'acompanyament del prevere a la comunitat cristiana

Adreçades als preveres i diaques de la diòcesi, i convocades del 13 al 15 de febrer.
El tema de fons d’enguany és “L’acompanyament del prevere a la comunitat cristiana”.

Les intervencions són de diversos sacerdots diocesans com a ponents: Mn. Lluís Portabella, Mn. Joan Peñafiel i Mn. Jaume Grané, i també faran les seves aportacions els monjos Bernabé Dalmau, Lluís Duch i Xavier Altés, de la comunitat benedictina de Montserrat. També hi haurà moments de col·loqui amb el bisbe Agustí i el pare abat, Josep M. Soler, a més de la participació a la litúrgia del monestir.
 
Les dues primeres ponències són a càrrec de Mn. Joan Peñafiel, sobre la manera de presidir la comunitat cristiana que és pròpia del prevere.  A la tarda el P. Lluís Duch, monjo de Montserrat, parla de la transmissió de la fe des de la perspectiva antropològica.

El dimarts el treball se centra en les conversions que ha de viure el prevere en assumir el càrrec de pastor d'una comunitat. La tarda es destina a una aportació del P. Xavier Altés sobre la història de Montserrat en l'època de la guerra del francès i un col·loqui amb el bisbe Agustí i el P. abat de Montserrat.

El dimecres l'aportació la fa Mn. Jaume Grané sobre la incorporació de la comunitat a la pregària del prevere, complementat per l'aportació del P. Bernabé Dalmau sobre la història de Documents d'Església fins a arribar al present nº 1000.

Són les VIII jornades d'estudi, de convivència i de pregària des de la creació de la diòcesi de Sant Feliu de Llobregat, hereves de la tradició de l'antiga zona 4 de l'Arquebisbat de Barcelona que ja les organitzava anualment a Montserrat. Envia

Presentació de les jornades als participants

L'aportació del P. Lluís Duc sobre la transmissióde la fe

Aportació de Mn. Lluís Portabella sobre les conversions del prevere

Recull d'imatges de les diferents ponències de les jornades [+]