Ús de cookies
Aquesta web fa servir cookies. Si continua navegant, entendrem que les accepta.
Pots obtenir més informació aquí.

ACCEPTAR

Noticies

 

La Basílica de Santa Maria ja és bé cultural dinterès nacional

Data: 18 / juny / 2014
Reconeixement al temple de Vilafranca del Penedès

Amb data 3 de juny, el Govern de la Generalitat ha acordat la declaració com a bé cultural d’interès nacional (BCIN), en la categoria de monument històric, l’església de Santa Maria a Vilafranca del Penedès, i ha delimitat un entorn de protecció comú amb el Palau Reial i el Palau Baltà.

Aquest acord s’ha publicat el dia 5 de juny de 2014 al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya. També s’inclou com a objecte de protecció el subsòl del monument i de l’entorn de protecció, en relació a possibles troballes arqueològiques o documentals que s’esdevinguin en el futur.

Els tràmits per aconseguir aquest reconeixement es van iniciar aproximadament fa un any i mig, de manera coordinada, entre la Parròquia de Santa Maria de Vilafranca del Penedès, la comissió Santa Maria 2020 i l’Ajuntament de la capital de l’Alt Penedès. Amb data 10 de gener 2014 es va incoar l’expedient a les instàncies oportunes de la Generalitat.

El fet de ser reconeguda ara la Basílica de Santa Maria com a BCIN, a més de valorar la bellesa arquitectònica, artística i històrica de la parròquia vilafranquina, serà un pas important també per afrontar les noves fases de restauració de l’edifici, ja que obre les portes a possibles subvencions de diverses administracions locals, estatals i europees.

  Envia

Plànol de l'entorn de protecció

Basílica de Santa Maria

-
-