Ús de cookies
Aquesta web fa servir cookies. Si continua navegant, entendrem que les accepta.
Pots obtenir més informació aquí.

ACCEPTAR

Noticies

 

Sant Feliu acull la Jornada d'Apostolat Seglar de Catalunya amb el lema Apostolat Seglar: camins devangelització

Data: 5 / abril / 2014
Més de vuitanta persona de diferents realitats laicals i consiliaris busquen junts camins d'Evangelització

Aquest dissabte 5 d'abril la Casa de l'Església de Sant Feliu de Llobregat ha acollit la Jornada d'Apostolat Seglar de Catalunya que convoquen les deu diòcesi amb seu a Catalunya.

L'objectiu d'aquesta jornada, expressat en la convocatòria és múltiple: fer visible aquesta realitat d'apostolat seglar, ajudar a la coneixença mútua, aportar elements formatius per a créixer en consciència d'evangelització i recollir les iniciatives que ajudin a promoure aquest apostolat seglar.
Després de la presentació de la jornada en la que s'hi han fet presents també els bisbes Xavier Novell, Agustí Cortés i Francesc Pardo, de tres ponents han ajudat en el treball dels assistents:

La primera aportació a càrrec de Cori Casanovas (membre del moviment de professionals catòlics de Barcelona) convidava a donar un vertader protagonisme al laïcat en l'acció evangelitzadora de l'Església, afavorint la seva experiència creient adulta i sòlida per a ser veritable llevat en la presència enmig del món, i sentint-se plenament església que prega, celebra i actua en el món, alhora peixos i pescadors -glossant la il•lustració de la convocatòria-.

La segona aportació, a càrrec de Josep Galobart (delegat del Catecumenat i membre de l’equip d’Apostolat Seglar a Terrassa) ens convidava a ser "la primera pàgina de l'Evangeli” per a molts, amb consciència de la singularitat de cada persona i de cada situació on el volem mostrar i des de la consciència de centralitat de Jesús per a l'experiència de fe.

La tercera ponència a càrrec d'Anna Almuni (delegada d’Apostolat Seglar a Barcelona) ens convidava a la vivència d'una espiritualitat profunda d'arrelament en l'amor de Déu, que lluny de ser un refugi ens urgeix a sortir enfora -a les perifèries-, a "fer-nos càrrec" dels altres i a acompanyar-nos mútuament en el camí de la vida.

Ha seguit un petit refrigeri i una estona llarga de treball de grups que permetia conèixer i compartir tant la riquesa de realitats com els reptes principals que vivim i als que volem respondre. Després d'una breu comunicació compartida final, i de l'aportació de la coordinadora de moviments d'acció catòlica sobre l'aportació dels moviments d'Acció Catòlica a la missió evangelitzadora de l'Església, la celebració de l'eucaristia presidida pel bisbe Xavier Novell i el dinar a la mateixa Casa de l'Església ha clos la trobada.
  Envia


Cori Casanova i Jaume Galobart

Anna Almuni