Ús de cookies
Aquesta web fa servir cookies. Si continua navegant, entendrem que les accepta.
Pots obtenir més informació aquí.

ACCEPTAR

Noticies

 

50 anys essent "llevat i font de comunió constant"

Data: 18 / juny / 2019
La Parròquia de Sant Antoni de Pàdua, de Sant Vicenç dels Horts, celebra el 50è aniversari

El passat 16 de juny, festa de la Santíssima Trinitat, l’església de la Vinyala de Sant Vicenç dels Horts resultà petita per a encabir els fidels de totes les edats que participaren en l’eucaristia d’acció de gràcies commemorativa del cinquantenari de la Parròquia de Sant Antoni de Pàdua (1969-2019), que des de 1976 està encomanada a la Congregació Salesiana.

La celebració -solemne i molt emotiva- la presidí el bisbe Agustí Cortés, acompanyat de Mn. Joan Pere Pulido, secretari general del Bisbat de Sant Feliu, el P. Faustí Gutiérrez, actual rector de la parròquia, l’arxiprest de Sant Vicenç dels Horts, Mn. Anton Roca, set preveres salesians i dos diaques permanents.

El senyor bisbe, en la seva homilia, afirmà que la celebració dels 50 anys és “un motiu de gran alegria i satisfacció també per a la Diòcesi de Sant Feliu de Llobregat”. De seguida es referí a la festa de la Santíssima Trinitat amb formoses paraules: “Pare, Fill i Esperit Sant formen una comunitat que supera tots els somnis d’amor incondicional i perfecte”. I va continuar: “Si la nostra parròquia fos així, seria un paradís.” Amb tot i això, no ens han d’espantar ni la diversitat ni les diferències, ja que “allò que és diferent i distint no és distant”. Recordà que la comunitat cristiana està cridada a ser “llevat i font de comunió constant”, i que “el cristià porta al cor la comunió” de les tres persones de la Trinitat. “Donem gràcies a Déu”, va dir al final de l’homilia, perquè en aquesta parròquia “s’ha produït aquesta mena de miracle”, en una clara referència a l’alegria i l’esperit de fraternitat visibles en l’assemblea que omplia l’humil temple de gom a gom.

Finalitzada la pregària eucarística, un elevat nombre de fidels es va aplegar al CES Salesians Sant Vicenç dels Horts -que també ha iniciat els actes del seu 50è aniversari- per assistir a la inauguració d’una mostra fotogràfica i a la projecció del vídeo “50 anys anunciant Jesucrist”, després de la qual el senyor bisbe va reconèixer que estava impressionat per la vida que es desprèn del relat audiovisual. En acabat, el nostre pastor s’afegí a les 400 persones que es disposaven a compartir un festiu dinar de germanor.


La Parròquia de Sant Antoni de Pàdua va néixer l’abril de 1969 com a resultat de la divisió en tres de la parròquia de Sant Vicenç Màrtir. (La tercera, posada sota el patrocini de Sant Josep -de la qual és rector Mn. Anton Roca- també celebra enguany el seu cinquantenari.) Una de les característiques de la parròquia, que compta amb tres centres de culte, és la diversitat de carismes que hi ha suscitat l’Esperit, de què són exemple el Camí Neocatecumenal, amb una clara projecció missionera, i la important tasca assistencial desplegada per diverses institucions religioses, que actualment són dues, inserides al barri de la Guàrdia: les Filles de Maria Auxiliadora i les Franciscanes Missioneres de Maria. Envia

Infants saludant el bisbe Agustí al final de l'Eucaristia

Participants en la celebració