Ús de cookies
Aquesta web fa servir cookies. Si continua navegant, entendrem que les accepta.
Pots obtenir més informació aquí.

ACCEPTAR

Noticies

 

XL Trobada de Santuaris de Catalunya i les Illes

Data: 22 / març / 2019
Del 12 al 14 d'aquest mes a Andorra

Va comptar amb la participació d’una seixantena de persones amb responsabilitats als santuaris de Catalunya, les Illes i Andorra. Després de 40 anys de recorregut, els objectius d’aquesta trobada aniversari eren conèixer, valorar i agrair la història de la seva formació i de la seva trajectòria, i encarar junts, amb creativitat i amb esperança, els reptes de futur humà i espiritual que estan venint als nostres santuaris.

Això es va fer tant amb conferències formatives com mitjançant visites a esglésies i santuaris andorrans, com el de la seva patrona, la Mare de Déu de Meritxell, i altres indrets d’interès culturals i polítics del país dels Pirineus, com ara la Casa de la Vall, seu del parlament.

El bisbe Agustí, president del Secretariat Interdiocesà de la Pastoral del Turisme i dels Santuaris de la Conferència Episcopal Tarraconense va fer-se present el segon i tercer dia i en la cloenda de la trobada encoratjava els participants a cercar sempre l’equilibri entre la vocació contemplativa del santuari i el seu intrínsec carisma de conversió i de nou començament que han de viure els qui tenen cura del Santuari i han de propiciar als pelegrins.

Les principals idees extretes en aquells dies han estat les següents: la importància d'adequar les infraestructures i les idees al servei de la realitat humana i espiritual dels pelegrins, i la importància d'actuar in ecclesiae, amb el compromís i el suport tant de les autoritats eclesiàstiques com civils i amb la col·laboració ciutadana, en la valoració del servei humà i espiritual que té tot santuari. També la missió de consol i d'esperança que en aquest moment de fatiga crònica espiritual poden exercir els santuaris, atenent des d'una antropologia teològica els visitants en el ministeri de l'acollida, l'escolta, la pregària i l'acompanyament suscitant una espiritualitat del retorn. Envia