Ús de cookies
Aquesta web fa servir cookies. Si continua navegant, entendrem que les accepta.
Pots obtenir més informació aquí.

ACCEPTAR

Noticies

 

Recés de quaresma per a religiosos i religioses

Data: 18 / març / 2019
Viure l'Església-comunió en Crist en el marc quaresmal

Com ja és habitual, la Delegació per a la Vida Consagrada va convocar els religiosos i religioses presents per a una matinal de recés amb el bisbe Agustí. Va tenir lloc dissabte 16 de març a la Casa de l’Església.

Després de la pregària inicial i d’un moment d’informacions vàries sobre la vida eclesial a la diòcesi, el bisbe Agustí va realitzar l’exposició base del recés, prenent com a fil conductor el capítol 3 de la carta de sant Pau als cristians de Colosses, amb la proposta de “Viure l’Església-comunió en Crist, en el marc quaresmal (ascesi, renovació i creixement)”.
Per començar, va situar el context històric de la comunitat de Colosses i, com Pau intenta de donar resposta a tot plegat posant con a eix vertebrador l’afirmació de la “senyoria còsmica de Crist” i que l’Església, entesa com a “Cos del Crist còsmic”, n’és la presència històrica del món ressuscitat. Aquesta presència del s’ha de fer palesa en les relacions comunitàries, i es traduirà en accions concretes, tant en l’acció de portes enfora com en la vida en comú. Per tant, viurem en conversió constant, inserits en la diferència però en la unitat perquè “el Crist ho és tot en tots” i aprendrem el perdó per a vestir les nostres relacions interpersonals com a “escollits de Déu”. Serem capaços de “compassió, de bondat, d’humilitat, de dolcesa, de paciència...” i la nostra vida serà un cant constant d’acció de gràcies perquè tot el què fem serà fet “en nom de Jesús, el Senyor”.
Aquestes pautes van orientar el temps de reflexió personal i en la celebració final de l’eucaristia, a la capella de la Casa de l’Església, els religiosos i religioses van encomanar a Déu els seus propòsits quaresmals de conversió. Envia

Eucarisita a la capella de la Casa de l'Església