Ús de cookies
Aquesta web fa servir cookies. Si continua navegant, entendrem que les accepta.
Pots obtenir més informació aquí.

ACCEPTAR

Noticies

 

Setmana de pregària per la unitat dels cristians 2019

Data: 28 / gener / 2019
Alguns ressons a la diòcesi

El verset del Deuteronomi "Cerco la justícia i només la justícia" ha estat el lema de la Setmana de Pregària per la Unitat dels Cristians 2019. Els materials d’aquest any han estat preparats pels cristians d’Indonesia, que han volgut fer patent les situacions d’injustícia i corrupció en la seva societat, aplegant-se “a l’ombra de la creu, suplicant, d’un costat, la gràcia per acabar amb la injustícia i, de l’altre, el perdó dels pecats, causa de les nostres divisions”.

Entre les diverses celebracions ecumèniques realitzades a la diòcesi, referim a continuació algunes.

Vilafranca. Diumenge 20 de gener, a les 18 h, a l’església de Sant Francesc de la capital del Penedès, va tenir lloc una pregària ecumènica organitzada pel Grup Estable de Diàleg i Consell Ecumènic. La pregària va comptar amb una trentena de participants catòlics i evangèlics de Vilafranca. Com a especificitat, els cants van ser de Taizé i va comptar amb la intervenció d’un jove explicant el seu testimoniatge arran de la seva participació a la Trobada Europea de Taizé celebrada a Madrid les passades festes de Nadal.

Montserrat. Aquest any es van celebrar unes vespres ecumèniques a la Basílica de Santa Maria de Montserrat, presidides pel P. Abat Josep Maria Soler. Van compartir aquesta pregària de vespres, el P. José Santos, prevere de l’Església Ortodoxa – Patriarcat de Sèrbia, el Sr. Lluís Brull, evangèlic i Mn. Xavier Artigas DP, Delegat d’Ecumenisme del Bisbat de Sant Feliu de Llobregat, acompanyats pel P. Joan Maria Mayol, Rector del Santuari de Santa Maria de Montserrat. Tot seguit, la Escolania de Montserrat va oferir uns cants del seu repertori, que van deixar un regust d’exquisida bellesa.

Sant Feliu de Llobregat. Divendres 25 de gener, a les 19h, a la Catedral de Sant Llorenç, presidit pel Sr. Bisbe Agustí, es van aplegar ortodoxos, evangèlics i catòlics per pregar junts, en el darrer dia d’aquesta Setmana, demanant el do, que algun dia sigui possible la plena comunió. Van assistir en aquesta trobada, el Pastor Miquel García, de l’església evangèlica de Sant Feliu; el Sr. Joel Cortés, predicador laic i ex-president de la Comissió Permanent de l’Església Evangèlica Espanyola IEE.; el Sr. Lluís Brull, teòleg evangèlic, ex-pastor de l’església evangèlica de Les Corts i coordinador del grup bíblic ecumènic de la parròquia de Sant Pere de Gavà; el P. José Santos, prevere de l’Església Ortodoxa – Patriarcat de Sèrbia; el Sr. Marian Gabriel Gadea, representant de l’Església Ortodoxa – Patriarcat de Romania; Mn. Joan Pere Pulido, Secretari General i Canceller; Mn. Xavier Artigas DP, Delegat d’Ecumenisme del Bisbat de Sant Feliu; Mn. Josep Maria Gómez DP, Secretari de la Delegació del Diaconat Permanent. Vam tenir el goig d’escoltar, com cada any, els cants que la Coral Masquefa van fer en aquesta celebració, acabant amb unes estrofes de l’Himne Acatist a la Mare de Déu. Envia

Pregària ecumènica a Vilafranca

Vespres ecumèniques a Montserrat

Pregària ecumènica a la Catedral de Sant Llorenç