Ús de cookies
Aquesta web fa servir cookies. Si continua navegant, entendrem que les accepta.
Pots obtenir més informació aquí.

ACCEPTAR

Noticies

 

"Cerca la justícia i només la justícia"

Data: 16 / gener / 2019
És el lema de la Setmana de pregària per la unitat dels cristians

Tots els cristians, a l’hemisferi nord, celebrem cada any l’octavari de pregària per la unitat del 18 al 25 de gener. És una celebració no apta per a impacients, ja que fa més de cent anys que va començar, més de seixanta a casa nostra, i el que queda! El camí ecumènic és llarg, molt llarg, però hem de reconèixer que les relacions interconfessionals han anat evolucionant al llarg del temps i, d’unes relacions hostils o, si més no, d’ignorància mútua s’ha passat a unes relacions de diàleg i fraternitat. Aquesta aproximació s’està fent en tres nivells:

  • En primer lloc per l’exercici de la caritat ecumènica entre els caps de les diferents confessions; 
  • en segon lloc a nivell doctrinal; 
  • en tercer lloc a nivell de base, creixent en la relació d’amistat, de pregària unida i de col·laboració fraterna entre fidels de les diverses confessions.

Amb la Setmana de pregària per la unitat dels cristians aprofundim especialment aquest nivell de diàleg ecumènic, amb iniciatives de pregària en diversos llocs del territori.

Enguany el lema és “Cerca la justícia i només la justícia” (Dt 16, 18-20). Tant el lema com els textos han estat elaborats per les esglésies d’Indonèsia, i volen aprofundir la idea que les nostres divisions no poden ser obstacle perquè totes les esglésies, per elles mateixes i en comunió amb totes les altres, assumeixin el repte de treballar per la justícia en el món.

AGENDA:

Diumenge 20 de gener, a les 18h, es farà una pregària ecumènica a l'Església de Sant Francesc, de Vilafranca del Penedès, oberta a tothom.

Dimecres 23 de gener, a les 18.45h, es faran unes vespres ecumèniques al Monestir de Montserrat, amb la presència del P. José Santos, de l’Església Ortodoxa de Sèrbia i el Sr. Lluís Brull, evangèlic. Seran presidides pel Pare Abat, Josep Maria Soler.

A la Catedral de Sant Llorenç tindrà lloc una pregària ecumènica el dia de la cloenda de la Setmana, el 25 de gener, a les 19h, amb la participació dels evangèlics Sr. Lluís Brull, pastor Miquel García, i Sr. Joel Cortés; del prevere ortodox del Patriarcat de Sèrbia, José Santos, i d’un altre membre de l’Església ortodoxa de Romania, a més del bisbe Agustí Cortés.

Més informació i materials, a la plana web de la Delegació d'Ecumenisme i Relacions Interreligioses  Envia