Ús de cookies
Aquesta web fa servir cookies. Si continua navegant, entendrem que les accepta.
Pots obtenir més informació aquí.

ACCEPTAR

Noticies

 

Nomenament Vicari General i Vicari Episcopal del Llobregat

Data: 9 / març / 2017
Mn. Josep Maria Domingo i Mn. Joan Peñafiel, respectivament

Avui a les 10h ha tingut lloc a la Casa de l’Església l’acte de jurament dels nous càrrecs que ha designat el bisbe Agustí Cortés. Com a Vicari General, després del traspàs de Mn Jaume Berdoy, ha estat nomenat Mn. Josep Maria Domingo Ferrerons, que era Vicari episcopal des de novembre de 2014.
Per al servei de Vicari episcopal de la Vicaria del Llobregat, que deixa vacant Mn. Josep M. Domingo, s’ha produït un nou nomenament que és el de Mn. Joan Peñafiel Maireles, actualment arxiprest de l’Arxiprestat de Sant Boi de Llobregat.
Tots dos han agraït la confiança que el bisbe Agustí diposita en ells i han acceptat els nous càrrecs pastorals amb esperit de comunió amb els preveres i diaques i amb actitud de servei a la comunitat cristiana.

Josep Maria Domingo és fill de Barcelona i té 61 anys. Va ser ordenat sacerdot el 4 d’octubre de 1981 a la Parròquia de Sant Cristòfol de Terrassa, de mans de Mons. Narcís Jubany. Estudià Filosofia i Teologia al Seminari Conciliar, és llicenciat en Teologia i va cursar estudis de Teologia Pastoral a la Pontifícia Universitat Lateranense de Roma.
Ha estat vicari a la Parròquia de Sant Josep de Terrassa i consiliari del Moviment apostòlic JOBAC. Després, formador del Seminari Major de Barcelona i durant 14 anys, rector de la Parròquia de Sant Pere i Sant Pau del Prat de Llobregat. Actualment és l’encarregat de la Catedral-Parròquia de Sant Llorenç, de Sant Feliu de Llobregat i també rector de l’altra parròquia de la vila, la de Sant Joan Baptista.
Ha estat professor de Vaticà II a la Facultat de Teologia i director del Centre d’Estudis Pastorals de les diòcesis catalanes des del 2005 fins al seu trasllat a la Càtedra Josep Pont i Gol. Dins de la Diòcesis de Sant Feliu de Llobregat ha estat implicat en àmbits pastorals de joventut, apostolat seglar, pastoral obrera i evangelització. També és consiliari de grups de l'ACO.

Joan Peñafiel Maireles va néixer a Alameda (Málaga) l’any 1952 i amb quatre anys, amb tota la família, es va traslladar a Ripoll. Va ser ordenat com a prevere per Mons. Narcís Jubany el 18 de juny de 1988, a la Parròquia de Sant Pere i Sant Pau del Prat de Llobregat. A més dels estudis eclesiàstics al Seminari Conciliar de Barcelona és llicenciat en Teologia Fonamental per la Pontifícia Universitat Gregoriana de Roma.
Ha estat rector a les parròquies de Sant Cosme i Sant Damià del Prat, a la de les Santes Juliana i Sempronia de Barcelona, i des del 2002, de la Parròquia de Sant Josep Obrer, de Sant Boi de Llobregat.
Ha impartit i segueix impartint cursos en diversos seminaris diocesans d’arreu del món, a més de coordinar les classes de l’ISCREB que s’imparteixen al complex de les Germanes Hospitalàries “Benito Menni” de Sant Boi de Llobregat. Envia

Els nous vicari general i vicari episcopal amb el bisbe Agustí

Durant la lectura dels nomenaments