Ús de cookies
Aquesta web fa servir cookies. Si continua navegant, entendrem que les accepta.
Pots obtenir més informació aquí.

ACCEPTAR

Noticies

 

Multitudinari i emotiu adéu a Mn. Jaume

Data: 23 / febrer / 2017
La Basílica de Santa Maria, plena de gom a gom, pel seu funeral

Aquest matí a les 11h, a la capital del Penedès ha tingut lloc la cerimónia religiosa per acomiadar Mn. Jaume Berdoy Alemany, vicari general de la Diòcesi de Sant Feliu de Llobregat, que ho ha estat sempre sense deixar de ser mai rector i prevere, sobretot. 

La Basílica s'ha quedat petita, per acollir la multitud que s'ha aplegat. El bisbe de Sant Feliu, Mons. Agustí Cortés, ha presidit la celebració, acompanyat pel bisbe de Terrassa, Mons. Josep-Àngel Saiz, i el seu auxiliar, Mons. Salvador Cristau; pel bisbe auxiliar de Barcelona, Mons. Sebastià Taltavull; per l'arquebisbe Joan-Enric Vives, bisbe d'Urgell; i per l'abat de Montserrat, Josep Maria Soler. Amb ells, més d'un centenar de preveres i diaques, sobretot de la diòcesi de Sant Feliu, però també de les veïnes Barcelona i Terrassa, a més d'altres diòcesis catalanes. 
Moltes persones i entitats han fet arribar també el seu condol ben sentit a la família i al Bisbe Agustí, com ara el cardenal emèrit de Barcelona, Mons. Lluís Martínez Sistach; l’arquebisbe de Tarragona, Mons. Jaume Pujol; el bisbe de Girona, Mons. Francesc Pardo; el bisbe de Lleida, Mons. Salvador Giménez; el bisbe emèrit de Solsona, Mons. Jaume Traserra; i altres bisbes, representats pels seus vicaris generals.

A la seva homilia, el bisbe Agustí ha parlat de la figura de Mn. Jaume, com a "bon prevere, urgit per dos amors: el de Jesucrist i el dels germans". Ha reconegut que la pérdua és real i patida, com en una família o grup d'amics, quan falta una persona particularment estimada. I que aquesta experiència provoca moltes preguntes: "Per què, quin sentit pot tenir la mort d’una persona que feia tanta falta en tots els àmbits de la seva vida? Què vol Déu de nosaltres en aquestes circumstàncies?". Les respostes clares -explicava el bisbe Agustí- nomes podrem tenir-les quan, amb una certa perspectiva històrica puguem discernir el designi de Déu. Però, ja ara, mirem de viure-ho amb una perspectiva evangèlica i amb esperança.

Al final de l'eucaristia, alguns membres del Consell Pastoral de la parròquia han llegit unes paraules d'agraïment vers el qui fou el seu rector. De manera similar, una neboda de Mn. Jaume, en nom de la família, s'ha referit "al tiet" amb expressions entranyables. 

La música de la celebració ha anat a càrrec dels organistes de Sta Maria i del poble fidel, amb un parell d'intervencions musicals per part d'alguns membres de la Polifònica de Vilafranca i de la Schola Gregorianum. En acabar la missa, el Cos de Portants del Sant Crist han portat el fèretre a la plaça Jaume I, on la Colla Castellers de Vilafranca i la Colla Xicots de Vilafranca han alçat sengles pilars de quatre. 
El cos de Mn. Jaume Berdoy ha estat enterrat al cementiri de Sitges. 


RESSONS ALS MITJANS sobre el funeral: 

 Envia


Reportatge funeral RTVVilafranca.cat
Funeral Mn. Jaume Berdoy - Album de fotos [+]

-