Ús de cookies
Aquesta web fa servir cookies. Si continua navegant, entendrem que les accepta.
Pots obtenir més informació aquí.

ACCEPTAR

Noticies

 

La Bíblia, en lloc privilegiat

Data: 28 / novembre / 2016
Per acabar la Setmana de la Bíblia, la Paraula de Déu va ser entronitzada a la Catedral

El passat dissabte 26 de novembre, vigília del primer diumenge d’Advent, va tenir lloc aquesta celebració, emmarcada dins els actes realitzats a la diòcesi durant la Setmana de la Bíblia.
De manera integrada a la missa, la Bíblia va ser portada en processó i després dipositada en un lloc visible i permanent, per fomentar l’amor dels fidels per la Paraula de Déu.
Els nens i nenes de la catequesi parroquial que s’estan preparant a la primera comunió van tenir un protagonisme tot singular, acompanyant la processó d’entrada, i després, al final de la missa, quan el bisbe Agustí els va beneir amb el llibre de la Paraula, i va col·locar-lo a la capella del Santíssim, en un ambó orientat als fidels. D’aquesta manera es vol representar la centralitat de les dues taules: la del Pa de Crist i la de la Paraula de Déu.

Javier Velasco-Arias, coordinador del Secretariat d’Animació Bíblica de la Pastoral de la diòcesi, fent balanç de l'experiència d'enguany, escriu: 

 La «Setmana de la Bíblia» i el «Diumenge de la Paraula» (21 al 27 de novembre) ha arribat a la seva fi. Però, millor hauríem de dir que ha començat una nova etapa a les diòcesis catalanes i, en concret, a la nostra diòcesi de Sant Feliu de Llobregat.

Hem viscut moments de pregaria comunitària amb la Bíblia, hem cantat amb el Salms, hem practicat la lectura orant de la Paraula de Déu, hem compartit moments de comunió amb germans de diferents confessions cristianes al voltant de la Bíblia, hem fet processó amb la Paraula, l’hem entronitzat en la nostra Catedral i en la majoria del llocs de culte del nostre bisbat...; ens hem enamorat una mica més, tot el poble de Déu, de la Paraula de Déu. I, això, és el millor de tot.

Ens ha dit últimament el papa Francesc, en el seu últim document: «Seria oportú que cada comunitat, en un diumenge de l'Any litúrgic, renovés el seu compromís a favor de la difusió, coneixement i aprofundiment de la Sagrada Escriptura: un diumenge dedicat enterament a la Paraula de Déu per a comprendre la inesgotable riquesa que prové d'aquest diàleg constant de Déu amb el seu poble.» (Carta Ap. Misericordia et misera, n. 7). Hem posat en marxa aquesta dinàmica imparable. Envia

Amb els nens de la catequesi, abans de l'entronització de la Bíblia