Ús de cookies
Aquesta web fa servir cookies. Si continua navegant, entendrem que les accepta.
Pots obtenir més informació aquí.

ACCEPTAR

Noticies

 

Misericordia et misera: la misericòrdia continua

Data: 21 / novembre / 2016
Avui s'ha presentat la carta apostòlica del papa Francesc, a la cloenda del Jubileu

Misericordia et Misera, és el títol de la carta del papa Francesc que s'ha presentat oficalment aquest matí a l'Oficina de Premsa de la Santa Seu, per part de Mons. Rino Fisichella, president del Pontifici Consell per a la Promoció de la Nova Evangelització, que s'ocupava de l'organització del Jubileu de la Misericòrdia. 

Mons. Rino Fisichella, a més de fer algunes valoracions sobre el desenvolupament de l'Any Jubilar a Roma i al món, ha comentat els punts més rellevants del nou document del papa Francesc, que juntament amb la butlla d'indicció, donen les claus per copsar el significat del Jubileu de la Misericòrdia i la vivència de la mateixa. 

A l'inici de la carta, el papa Francesc diu: "La misericòrdia no pot ser un parèntesis a la vida de l'Església, sinó que constitueix la seva pròpia existència, que fanifesta i fa tangible la veritat profunda de l'Evangeli". 

A partir d'aquí es van presentant algunes indicacions pastorals per a continuar i fer créixer una experiència de misericòrdia a l'Eglésia.

  • Una primera novetat és que els Missioners de la Misericòrdia queden confirmats en el seu servei, donat que s'ha valorat molt fructífera l'acció dels missioners, que al servei de les seves diòcesis i d'altres, han demostrat que la misericòrdia no té límits. 
  • Francesc també afirma que “A fí que cap obstacle s'interposi entre la petició de reconciliació i el perdó de Déu, d'ara endavant, concedeix a tots els sacerdots, en raó del seu ministeri, la facultat d'absoldre a qui hagi procurat el pecat de l'avortament", fent extensiva també, per tant, la prerrogativa establerta per a l'Any Jubilar. "Vull emfasitzar amb totes les meves forces -continua el papa- que l'avortament és un pecat greu, perquè posa fi a una vida humana innocent. Amb la mateixa força, tanmateix, puc i he d'afirmar que no existeix cap pecat que la misericòrdia de Déu no pugui assolir i destruir". 
  • Es veu convenient la dedicació d'un diumenge a la Paraula de Déu, per tal de comprendre la seva inesgotable riquesa. Aquesta indicació del papa Francesc queda plenament en sintonia amb la iniciativa del Diumenge de la Paraula i de la Setmana de la Bíblia que s'està celebrant a les diòcesis amb seu a Catalunya a partir d'avui i fins diumenge 27 de novembre.
  • També es remarca el caràcter social de la misericòrdia i, per això, es proposa la celebració de la Jornada Mundial dels pobres, com a compromís de tota l'Església per a reflexionar com la pobresa està en el cor de l'Evangeli. 

 Text en català - text en castellà  Envia