El romànic del Baix Llobregat

Data: 1 / setembre / 2016
Itinerari guiat per conèixer Sant Ponç de Corbera i Santa Maria de Cervelló

Catalonia Sacra organitza per a dissabte 10 de setembre un itinerari matinal guiat per conèixer Sant Ponç de Corbera i Santa Maria de Cervelló, organitzat per Catalonia Sacra
Aquesta activitat, proposada des del Bisbat de Sant Feliu, s'iniciarà a les 10 del matí i requereix inscripció prèvia al correu electrònic reserves@cataloniasacra.cat o al telèfon 693720202.

Malgrat sigui per a molts desconeguts, la comarca del Baix Llobregat, avui tan urbanitzada, guarda tresors amagats que ens parlen del seu origen. En el tombant del primer mil·lenni, aquest territori de frontera es vertebrava mitjançant castells, parròquies i monestirs, que teixien xarxes complexes de relacions i dependències i parlaven de Déu i dels homes.
Veure l’església romànica de Santa Maria de Cervelló, amb el seu color rogenc tan especial, que havia exercit de parroquial sota el castell, o la poderosa i compacta església de Sant Ponç de Corbera, únic component que resta d’un antic monestir benedictí, permet conèixer – a banda de la fantàstica arquitectura romànica del segle XI- una mica més les arrels històriques.


EL ROMÀNIC DEL BAIX LLOBREGAT
Itinerari guiat a les esglésies de Sant Ponç de Corbera i Santa Maria de Cervelló
Dia: Dissabte, 10 de setembre 2016
Horari: 10 h. Finalització: 14 h
Preu: 20€
Guia: Olga Subirachs.
Cal inscripció prèvia a reserves@cataloniasacra.cat o al telèfon 693720202.
Més informació a www.cataloniasacra.cat