Visita guiada a la Catedral de Sant Llorenç

Data: 20 / abril / 2016
La de Sant Feliu de Llobregat és la catedral més jove de Catalunya

Dia 27 d'abril 2016
Hora 18.30 h.
Activitat gratuïta
Durada 90 minuts
Ponent Sra. Leonor Parreu
Observacions: Activitat gratuïta sense reserva prèvia, dins l'agenda d'activitats de CATALONIA SACRA.

La S.E. Catedral de Sant Llorenç de Sant Feliu de Llobregat va ser erigida per Sant Joan Pau II, el dia 15 de juny de 2004, amb la creació de la Diòcesi de Sant Feliu de Llobregat i amb el nomenament, com a primer bisbe titular de la diòcesi, de Mons. Agustí Cortés. Per tant s’erigia com a catedral un temple del s. XX, construït l’any 1946, per substituir el temple cremat i enderrocat durant la Guerra Civil, després de la qual només va sobreviure el campanar actual.

Sota el projecte de l’arquitecte Josep Ros i Ros, amb una proposta decorativa de Francesc Labarta i amb diferents capelles de l’artista Torras Viver, s’aconseguia bastir un temple sòlid i esvelt, d’estil neobizantí, amb planta basilical amb tres naus, creuer i lluerna.
Identifiquen el seu exterior el campanar, la cúpula octogonal i la portalada de la façana, amb els finestrals amb forma d’arc trilobulat, amb columnes, capitells, gelosia i vitralls.
Al seu interior, l’enteixinat de la nau central, presidit pel relleu de l’Anyell de Déu i amarat per la gamma cromàtica de tons càlids, de la mà de la columnata que el sustenta, ens fa avançar cap a l’espai vuitavat del creuer, amb el cimbori amb cúpula poligonal.
Tot ens mena cap a la centralitat del presbiteri i l’altar major, presidit pel Jesús-Majestat o pantocràtor.