Cloenda de l'Any de la Vida Consagrada

Data: 3 / febrer / 2016
En la festa de la Presentació de Jesús al temple

Ahir 2 de febrer, dia en el qual l’Església celebra la festa de la Presentació de Jesús al temple, es va cloure l’Any de la Vida Consagrada, que va començar el 30 de novembre de 2014.
La data de la Candelera, com es coneix tradicionalment, coincideix amb la Jornada Mundial de la Vida Consagrada, que enguany té el lema “La vida consagrada, profecia de la misericòrdia”.

A la nostra diòcesi, el bisbe Agustí va presidir l’eucaristia de les 19h a la Catedral de Sant Llorenç, concelebrada amb altres 14 religiosos preveres i amb una nombrosa presència de religiosos, religioses i altres fidels. Durant la celebració es van recordar els diversos esdeveniments de la Vida Consagrada durant aquest any, com ara capítols de les diverses congregacions presents a la diòcesi, professions religioses, defuncions, beatificacions, etc. Al moment de les ofrenes es va fer present el Pla Pastoral engegat enguany i el compromís per aprofundir-lo i pregar per la seva aplicació, per part dels religiosos i religiosos, juntament amb els laics.

Del papa Francesc
A la cloenda de la celebració eucarística presidida ahir pel papa Francesc a la Basílica Vaticana a la cloenda de l'Any de la Vida Consagrada, el Sant Pare va saludar espontàniament els religiosos i religiosos participants. Heus ací uns fragments:
Gràcies per acabar així, tots junts, aquest Any de la Vida Consagrada. I aneu endavant! Cada un de vosaltres té un lloc, té una feina a l’Església. Si us plau, no us oblideu de la primera vocació, de la primera crida. Feu memòria! I amb aquell amor amb el qual vau ser cridats, avui el Senyor continua cridant-vos. No disminuïu, no disminuïu aquella bellesa, aquella sorpresa de la primera crida. I després, continueu treballant. És maco! Continueu. Sempre hi ha alguna cosa a fer. La cosa principal és pregar. El “moll de l’ós” de la vida consagrada és la pregària: pregueu!