A punt per començar el Jubileu de la Misericòrdia a la diòcesi

Data: 7 / desembre / 2015
Obertura de la Porta de la Misericòrdia a la Catedral de Sant Llorenç

L’Any Jubilar, Any Sant o Jubileu de la Misericòrdia comença per a l’Església Universal demà 8 de desembre, solemnitat de la Immaculada Concepció de la Verge Maria, i acabarà el 20 de novembre 2016, solemnitat de Crist Rei.

Ara bé, el papa Francesc desitja que aquest Jubileu sigui viscut tant a Roma com a les Esglésies locals, per això, l’inici de l’Any Jubilar a les diòcesis del món es visualitzarà amb l’obertura de les Portes de la Misericòrdia el proper diumenge 13 de desembre.
D’aquesta manera, Sant Feliu de Llobregat, s’uneix a totes les ciutats seus episcopals en aquesta celebració mundial del Jubileu, any de gràcia per a l’Església catòlica.

Obertura de la Porta de la Misericòrdia a la Catedral de Sant Llorenç
13 de desembre 2015 - Tercer diumenge d’Advent
17.45h Convocatòria a la Plaça de la Vila de Sant Feliu de Llobregat
18.00h Inici del ritu a la Plaça de la Vila i, successivament:
Processó vers la porta principal de la Catedral de Sant Llorenç
Obertura de la Porta de la Misericòrdia i entrada a la catedral
Memòria del Baptisme i celebració de l’Eucaristia.


Què és un Any Sant o Jubileu?
És un any especial en què tota l’Església commemora un esdeveniment i convida els creients a viure’l amb joia i fervor i a rebre d’una forma més intensa la gràcia del perdó. Prové de la tradició bíblica del poble jueu (“any de gràcia del Senyor”). És una crida a l’aprofundiment en la relació amb Déu i amb el proïsme, una oportunitat per alimentar la fe i renovar el compromís d’esdevenir testimonis de Jesucrist, una invitació a la conversió.

Entre els signes propis d’un Any Jubilar hi ha el pelegrinatge per arribar i travessar la “porta santa”, signe del camí de la vida i de la fe vers una meta. El bisbe de Sant Feliu de Llobregat, Mons. Agustí Cortés, ha establert que els llocs de peregrinació i d’indulgència jubilar a la diòcesi seran la Catedral, centre de comunió i mare de totes les comunitats, i el Monestir de Santa Maria de Montserrat. En aquests dos temples hi haurà la Porta de la Misericòrdia.

Full Dominical especial sobre l'obertura del Jubileu de la Misericòrdia 

Més documentació Any Sant de la Misericòrdia