Experiència d'estiu: GISCLARENY

Data: 22 / agost / 2012
Han participat joves del Penedès, Viladecans i de Sant Boi de Llobregat. La Mercè Lajara i el Josep Vicenç Moragues, de l'Equip de la Delegació, amb d'altres, ho han fet possible.

Gisclareny... Obre la Porta!!
Un any més, del 17 al 22 d’agost, un grup de joves de les diòcesis de Barcelona i Sant Feliu vàrem anar a Gisclareny, a l’alt Berguedà. Un indret impressionant, amb vistes espectaculars, envoltat de natura i de silenci enmig d’un paratge que et deixa sense alè.
Gisclareny, un any més, ha estat el punt de trobada per a joves cristians. Hem pogut compartir una convivència única, durant cinc dies i, alhora, “obrir la porta” dels nostres cors per estar disponibles a Déu en la pregària i en la meditació personal.
Amb l’ajut d’un suport escrit hem pogut aprofundir en diferents temes que ens ajuden a viure com a cristians. A través de les pregàries, les xerrades, els estudis d’evangeli i una sèrie d’eines hem aconseguit copsar el missatge que Jesús ens vol transmetre i descobrir quina és la nostra missió en el món.
Però Gisclareny no només és això, sinó que la convivència té un paper fonamental: conèixer-se, compartir, relacionar-se... són elements que fan possible que aquesta trobada sigui un moment important, plena d’emocions fortes, que ajuden a aprofundir la nostra fe com a joves i a enriquir-nos amb uns valors tant importants com aquests. Tot això és possible gràcies a les activitats que s’hi realitzen: excursions, moments de convivència, temps lliure... Aquets moments són especials per al nostre retrobament amb els companys. En ells descobrim que Déu hi resideix en el seu interior i això és, en part, el que fa que Gisclareny sigui “especial”.
En definitiva, és un lloc, una trobada, que difícilment es pot explicar i expressar amb paraules, perquè una forta experiència com aquesta, només es pot viure si la VIUS!! Com a aventura cal descobrir: Qui som, d’on venim, a on anem... I sabem que Déu és el nostre guia i que sempre ho serà.
Jordi Mondragón - Viladecans