Ús de cookies
Aquesta web fa servir cookies. Si continua navegant, entendrem que les accepta.
Pots obtenir més informació aquí.

ACCEPTAR

Delegacions diocesanes

 
Delegat

Mans UnidesMans Unides és una ONG catòlica, de voluntaris, que des del 1960 lluita contra el subdesenvolupament i la pobresa i les seves causes.
Les dues línies prioritàries d'acció són:

  • La sensibilització de la població espanyola sobre la realitat dels Països del Sud, invitant a un canvi de valors i actituds i impulsant el compromís social vers els més desafavorits.
  • La col·laboració amb els pobles del Sud a través del finançament de projecres de desenvolupament a Àfrica, Amèrica Llatina, Àsia i Oceania. Mans Unides està present en tot el territori espanyol, a través de 72 delegacions 
El PROJECTE DE MANS UNIDES - SANT FELIU DE LLOBREGAT en la campanya 2018 és:
  • Malanje, Angola  |  Consolidació del cicle d’Educació Secundària a una barriada perifèrica i ampliació d’una escola. L'escola Kudiela està situada a Vila Matilde, una barriada marginal de la ciutat de Malanje, que ens els últims anys registra un creixement constant de la població. Malgrat que fa 14 anys que va acabar la guerra civil i la destrucció que va comportar, Angola encara travessa seriosos problemes d'infraestructures, especialment a les àrees de salut i d’educació. Un altre greu problema és la falta de personal qualificat, tant en el terreny educatiu com en el sanitari. Les Germanes Mercedàries Missioneres porten 25 anys treballant a Malanje i coneixen molt be les necessitats de la població. Van començar construint una llar de infants i, a poc a poc, van posar en marxa l'escola que compta amb el reconeixement oficial del govern. Amb el suport de Mans Unides van crear també un centre de salut i promoció de la dona. L’escola Kudiela té en l'actualitat 1.320 alumnes i 67 professors. En els últims anys han començat amb el segon cicle de secundària amb gran interès per part de les famílies, conscients que l’educació és una eina indispensable per a la superació de la pobresa. Sol·liciten ajuda a Mans Unides per construir i equipar un bloc nou, de 212 m2 , amb tres aules i els serveis higiènics corresponents. 

Projecte anterior: 
  • Bodmal, Sambalpur (Odisha – Índia) | Construcció d'una escola de primària. El projecte es realitzarà a la localitat de Bodmal, una de les més pobres de la diòcesi de Sambalpur, a la regió d’Odisha (Índia). Tant els nens com els adults es dediquen a la recol·lecció en els boscos amb el risc d'atacs d'animals salvatges. Les nenes, com passa sempre, solen quedar-se a casa cuidant dels germans petits, preparant el menjar, etc. Davant d’aquesta problemàtica, la Diòcesi va obrir fa més de 40 anys una escola amb un internat annex. Actualment l'edifici es troba en unes condicions inadequades de seguretat, llum, espai i higiene.

Presidenta-delegada: Teresa Gisbert Estorach
Membres de l'equip:
Anna M. Duran Recasens
Josep M. Oró i Navarro

Consiliari:
Jaume Grané i Calvó 

santfeliu@mansunides.org
www.mansunides.org

Horari d'atenció:
dilluns, dimarts, dimecres i divendres, de 10.00h a 13.00h
Tel. 936 327 630 ext. 57 

Notícies de la delegació
Agenda de la delegació
2019
 
DLL DM DC DJ DV DS DG
    
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28